Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Strijbos, Prins Verpakkingstechniek

“De verpakkingsconfigurator maakt het vinden van de juiste verpakking een stuk makkelijker”

Tholen – Op de website van Prins Verpakkingstechniek is een nieuwe verpakkingsconfigurator te vinden. “We merken, dat als klanten een aanvraag doen voor een verpakkingsmachine, ze soms niet zo goed weten wat ze willen”, legt Jan Strijbos van Prins Verpakkingstechniek uit. “De verpakkingsconfigurator geeft klanten richting en laat zien wat voor verpakkingen en mogelijkheden er allemaal zijn. Als je tegenwoordig een nieuwe auto gaat kopen, kan je die ook online samenstellen. De configurator geeft zowel de klant een idee en ons een richting om tot de juiste machineconfiguratie te komen om een goed advies te kunnen geven.”

Hygiëne een hot topic
“Door het coronavirus raakte de trend van papierenverpakkingen en producten zonder verpakking plots op de achtergrond. Alles moest verpakt zijn en ook plastic was geen probleem meer. Iedereen ging weer serieus naar verpakkingen kijken. Hygiëne werd weer een hot topic en verpakkingen spelen daar uiteraard een grote rol in. Voor de komende jaren denk ik dat de schrik er wel goed inzit en dat mensen de voordelen van verpakken in hebben gezien. Toch verwacht ik dat men toch wel langzamerhand van het plastic af wil, zeker nu er zoveel mooie alternatieven zijn voor plastic verpakkingen”, aldus Jan.

Plastic
Ondanks dat veel mensen van het plastic af willen, is plastic volgens Jan niet altijd slecht. “Plastic kan de levensduur van een product aanzienlijk verlengen. Als bepaalde producten niet in plastic worden verpakt, dan is de kans groot dat je meer weg moet gooien, waardoor de voedselverspilling stijgt. Niet elke consument is zich daarvan bewust en ik denk dat het belangrijk is om ook de voordelen van plastic aan de consumenten te communiceren. Zeker nu er veel soorten plastic, die afbreekbaar of recyclebaar, zijn.”

“Het coronavirus heeft heel wat impact gehad dit jaar. Zowel op de markt, op de bedrijven, maar ook op ons mensen zelf. Ondanks het virus heeft Prins Verpakkingstechniek een mooi jaar achter de rug. We hebben goed door kunnen werken ondanks alle maatregelen. Helaas hebben we wel wat beurzen moeten missen. Daardoor mis je een bepaald contact met je klanten en partners. Op een beurs hoef je niet altijd wat te verkopen, maar om contacten te onderhouden is een beurs een mooi middel. We hopen dat we in 2021 weer terug kunnen naar het oude ‘normaal’ en dat we iedereen weer in goede gezondheid kunnen ontmoeten”, besluit Jan. 

Voor meer informatie:
Jan Strijbos
Prins Verpakkingstechniek
Storkstraat 35
3905 KX Veenendaal
Tel +31 (0)318 565 880
[email protected]         
www.prinsverpakkingstechniek.nl