Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjoerd van Diepen, Modesta

"In een schone, veilige en gezonde werkomgeving functioneren verwerkingslijnen optimaal"

Sjoerd van Diepen is onze nieuwe Sales collega voor de agro-industrie. Hij vertelt over het belang van stofafzuiging bij agrarische bedrijven: in een schone, veilige en gezonde werkomgeving functioneren verwerkingslijnen optimaal en is het veel prettiger werken.

Tijdens zijn werk bij een agrarisch bedrijf kwam Sjoerd van Diepen in aanraking met de installaties van Modesta. De benadering en manier van werken spraken hem aan: “Ze doen meer dan een afzuigpunt ophangen: ze gaan een paar stappen verder en kijken naar het totaalplaatje van een productielijn. Hoe kun je die zo inrichten dat de stofafzuiging optimaal is? Het antwoord is veel breder dan alleen een filterinstallatie verkopen.” Die adviserende rol sprak Sjoerd aan. Hij was op zoek naar een nieuwe, dynamische en internationale uitdaging. Dankzij de samenwerking met Modesta in zijn vorige functie kon hij alvast de sfeer proeven. “Gezelligheid tussen collega’s vind ik belangrijk, net als een platte organisatie. Door de korte lijnen en directe manier van communiceren bij Modesta is het prettig werken.” De bedrijfscultuur trok hem over de streep. Sinds november is hij Technical Sales Advisor voor klanten in de agro-industrie.

Optimaal werkende machines
Sjoerd is een echte veteraan in de agrobusiness: hij had ruim tien jaar ervaring bij drie verschillende uienverwerkende bedrijven. Hij weet daardoor als geen ander hoe belangrijk de juiste stofafzuiging is voor een sorteer- en pakstation, ook al is die binnen de agro-industrie nog niet aan strenge wet- en regelgeving gebonden zoals bijvoorbeeld in de houtverwerkende industrie. Een schonere werkvloer leidt niet alleen tot minder slijtage en dus minder onderhoud aan bewegende machineonderdelen doordat er minder stof tussen komt, maar zorgt er ook voor dat software optimaal werkt, aangezien sensoren schoon blijven. Door een toenemende automatisering wordt afzuiging voor agrobedrijven steeds relevanter: “Als er overal uienvellen, stof en andere deeltjes aanwezig zijn bemoeilijkt dat het werk van geavanceerde sorteer en verpakkingslijnen.” Tot slot is het in een minder vuile en stoffige omgeving ook gewoon veel prettiger werken.

Totaalaanpak
Naast ontstoffing denkt het Modesta-team ook mee over het afvoeren van reststromen en het actief bijdragen aan een schoner product. In de uienindustrie kan windsifting – een combinatie van blazen en afzuigen tegelijkertijd – er bijvoorbeeld voor zorgen dat vellen tussen het veldgewasproduct uit worden gehaald en direct worden afgezogen. Door het slim inzetten van afzuiging kan ook het zogenaamde “afstaarten” geoptimaliseerd worden. Maar ook het omkasten van productielijnen, het optimaliseren van de interne logistiek voor de heersende windrichting bij in- en uitgangen en het op een slimme manier terugbrengen van de afgezogen lucht kan bijdragen aan een efficiëntere afzuiging. Van tevoren nadenken over de totaalaanpak is een belangrijk onderdeel van de service van Modesta. Zo zorgen waste handling, windsifting, stofafzuiging en advies samen voor een schone, veilige en gezonde werkvloer en een optimaal functionerende verwerkingslijn.

Voor meer informatie:
Sjoerd van Diepen
Modesta Filters
06 8248 3343
www.modestafilters.nl  

Publicatiedatum: