Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NVWA: "Weinig overschrijdingen van residunormen op groenten en fruit"

Het aantal overschrijdingen van de maximaal toegestane gehalten van residuen van gewasbeschermingsmiddelen in groente en fruit uit Nederland en de Europese Unie is zeer gering. In 2019 constateerden de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het bedrijfsleven in 10 monsters een overschrijding van de gezondheidskundige grenswaarde voor kortdurende blootstelling.

De NVWA heeft de jaarlijkse uitkomsten van het onderzoek naar residuen van gewasbeschermingsmiddelen op groente en fruit gepubliceerd. In deze rapportage staan de meest opvallende bevindingen van de januari - december 2019. Daarnaast zijn er overzichten met vermeldingen van individuele analyseresultaten bij groothandels en winkelketens.

Overschrijdingen van de maximum residulimiet worden vooral gevonden in producten uit een aantal niet-Europese landen, met name Aziatische landen, Turkije, Colombia, Dominicaanse Republiek, Mexico en Kenia. Dit leidt ertoe dat de risicoproducten uit deze landen extra vaak worden gecontroleerd bij import.

Bron: NVWA

Publicatiedatum: