Nigeriaanse uienprijzen dalen vanaf hoogterecord

Een paar maanden geleden haalde de Nigeriaanse uienprijs de krantenkoppen toen deze een recordhoogte bereikte als gevolg van een dip in het aanbod. Op dit moment bevinden de prijzen zich in een neerwaartse beweging als gevolg van nieuwe oogsten. Telers en handelaren hebben de prijsdaling van de uien toegeschreven aan het grote aanbod van het product als gevolg van de overvloedige oogst in veel staten.

Een Nigeriaanse teler verklaarde: "Tijdens de afgelopen drie maanden waren de uien goud waard, de vraag ernaar was hoog. Ze waren in die tijd erg schaars vanwege de overstromingsramp die in veel staten plaatsvond."

In Kebbi State vertelde een uienteler uit Aliero aan afro.news dat de prijzen sinds de oogst van de uien in december begonnen te dalen. Hij voegde eraan toe dat de crash van de prijzen normaal was, zoals het geval is met alle andere tuinbouwproducten wanneer er een nieuwe oogst op de markt komt.

Hij stelde verder dat de prijzen van het product zouden blijven dalen, waarschijnlijk tot het einde van het seizoen, aangezien veel telers in het gewas investeerden en het vrij is van de ziekten die een optimale oogst meestal belemmeren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven