Shandong Fullway Import & Export

Chinese export van netzakken tijdens pandemie toegenomen

Geautomatiseerde verpakkingen worden steeds populairder in de Chinese tuinbouwsector, met een groeiend aantal verpakkingsfaciliteiten en teeltbedrijven die investeren in geautomatiseerde weeg- en verpakkingsapparatuur voor voedingsmiddelen. Fabrikanten van netzakken zien een toenemende vraag naar hun producten vanwege deze trend in geautomatiseerde verpakkingen. Ook het Chinese Shandong Fullway Import & Export, een fabrikant die gespecialiseerd is in de productie van netzakken, surft mee op deze trend en ziet ook de vraag vanuit overzeese markten veranderen.

"Onze producten omvatten rekfolie- en enkelvoudige netzakken (2kg-75kg)," zegt Annie van Shandong Fullway. "Onze producten zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan tuinbouwproducten zoals aardappelen, uien, wortelen en knoflook. Netzakken kunnen worden onderscheiden op basis van hun patroon. Er zijn drie hoofdpatronen: gebreid, gewoon weefsel en cirkelvormig weefsel. Klanten in Rusland en de Oekraïne geven de voorkeur aan gebreide gaaszakken van PE. Klanten in Zuid-Amerika geven de voorkeur aan zakken van cirkelvormig gaas van PP. In Nederland en Duitsland geven onze klanten de voorkeur aan traditioneel geweven gaaszakken van PP. Klanten stellen ook uiteenlopende eisen aan de etiketten, kleuren, maten en gewichten. Wij kunnen gaaszakken op maat maken om aan alle eisen van de klant te voldoen."

Op de vraag naar de voordelen van Fullway Import & Export antwoordt Annie: "Ten eerste, een van de belangrijkste uitdagingen in de industrie is de technologie die nodig is om gaten te slaan. We hebben de juiste apparatuur aangeschaft en een speciale productielijn aan onze faciliteit toegevoegd. Na verschillende verbeteringen hebben we nu de technologie voor het ponsen van gaten geperfectioneerd. We kunnen nu aan elke vraag van onze klanten voldoen."

"Ten tweede is er een gemeenschappelijke trend in de industrie om gebruikte gaaszakken te recyclen. Hoewel deze zakken goedkoper zijn, zijn ze ook minder flexibel dan nieuwe zakken. Ze kunnen ook een deel van de geur van eerdere producten meebrengen. En de kwaliteit van het product kan niet worden gegarandeerd. Gaaszakken gemaakt vanuit grondstof zijn flexibeler, gladder en de kleur is helderder. Er is geen nadelig effect van eerder gebruik."

De periode van juni tot augustus is de tijd van het jaar waarin teeltgebieden op het noordelijk halfrond aardappelen en uien oogsten. Dat is ook de piekperiode van het Fullway exportseizoen. Op de piek kan de wekelijkse export oplopen tot ongeveer 10 verzendcontainers. Hoewel de uitbraak van Covid-19 een impact heeft gehad op de wereldmarkt, is de export van Fullway niet afgenomen, maar juist uitgebreid.

"China heeft de verspreiding van Covid-19 tot staan weten te brengen," zegt Annie. "De fabrieken hebben hun activiteiten hervat zoals ze dat gewend waren, en er is meer dan genoeg aanbod van grondstoffen. Dit trok ook de aandacht van klanten uit Zuid-Amerika en Afrika die gewend waren om gaaszakken te kopen bij fabrieken in Zuid-Azië en Zuidoost-Azië. Zij richten hun aandacht nu op China. Onze orderportefeuille was tijdens de pandemie meer dan voldoende gevuld, hoewel we nu problemen hebben met de verzending. Containers zijn moeilijk te vinden en de kostprijs van de verzending stijgt snel."

Shandong Fullway Import & Export exporteert gaaszakken naar meer dan 50 landen. "Hoewel de uitbraak van Covid-19 de distributie, import en export bemoeilijkt, streven we er nog steeds naar om onze producten binnen 30 dagen te leveren. Een snelle levering is een van onze belangrijkste voordelen in deze concurrerende markt," legt Annie uit.

"We hebben er lang en hard voor gewerkt om ons merk te vestigen en er zijn veel markten over de hele wereld waar Fullway nu bekend is. De meeste van onze klanten komen jaar na jaar bij ons terug. Omdat we als bedrijf sterker worden, hopen we ook onze connecties in de groentenverpakkingsindustrie te kunnen uitbreiden. We zijn blij dat we potentiële klanten kunnen voorzien van voorbeeldproducten," besluit Annie.

Voor meer informatie:
Si - Manager
Shandong Fullway Import & Export Co., Ltd.
WhatsApp: 0086-15653757977 
fullway@fullwaygroup.com
www.mesh-bags.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven