Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Regen bedreigt druiven- en uienoogst in delen van Nashik (India)

De regenval van afgelopen donderdag is nadelig voor de druiven en uien in delen van het Nashik-district in India. Behalve Nashik stad, werd er regenval gemeld vanuit de districten Niphad, Chandvad, Sinnar, Deola, Yeola en Trimbakeshwar talukas.

"De oogst in ongeveer 5% van de druivengaarden (totaal 150.000 hectare) staat op het punt van beginnen. Deze druivengaarden worden waarschijnlijk getroffen door de regen. De druiven in Niphad en andere teeltgebieden kunnen scheuren door de regen," aldus een ambtenaar van de staatsvereniging van druiventelers. "Maar het is nu moeilijk om de werkelijke omvang van de regenschade in te schatten. De verliezen kunnen toenemen als het de komende twee tot drie dagen blijft regenen."

Bharat Dighole, voorzitter van de staatsvereniging voor uientelers in Maharashtra, vertelde dat ook de uien op het punt staan om geoogst te worden in de komende drie, vier dagen. "De uientelers waren de afgelopen dagen al gestopt met watergeven om zich voor te bereiden op de oogst. De uien in delen van de districten Sinnar, Chandvad, Yeola en Deola kunnen schade oplopen door de regen."

Bron: timesofindia.indiatimes.com
Foto bron: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven