Europlant breidt pootaardappelopslag en -logistiek verder uit

Met de afsluiting van de magazijnuitbreiding op de standplaats Eldingen, evenals de uitbreiding en overname van de standplaats Wietzendorf, heeft EUROPLANT Pflanzenzucht GmbH de opslag- en procescapaciteit voor pootaardappelen voor seizoen 2020/21 duidelijk uitgebreid.

"We kunnen nu circa 20.000 ton pootaardappelen opslaan bij de standplaatsen Eldingen, Oetzen en Wietzendorf. Nog eens dezelfde hoeveelheid wordt in het lopende sorteerproces door vermeerderings-bedrijven aan de magazijnen nageleverd“, zegt Hans-Adolf Ferchau als verantwoordelijke op dit gebied.

Naast voor regionaal gevestigde vermeerderingsbedrijven zonder voldoende eigen opslagruimte, ontstaan hierdoor in het bijzonder ook voor nieuwkomers uit het zuiden van Niedersachsen goede mogelijkheden om pootaardappelen te gebruiken ter uitbreiding van de reeds geteelde gewassen.

Vroege vegetatie biedt meerdere voordelen 
"We bereiken met deze producten uit Niedersachsen in het bijzonder voor vroege exportverladingen afzetmarkten die anders niet bediend zouden kunnen worden. Door de vroegere vegetatie zijn we in staat om reeds vanaf eind september de eerste verladingen naar overzee door te voeren“ zegt Christian Krahn, de voor dit gebied verantwoordelijke exportleider, over deze extra kansen.

Door de uitgebreide sorteer- en procescapaciteit kunnen bij de drie laadstandplaatsen in de Heideregio, afhankelijk van verpakkingseenheid, dagelijks tot wel 600 ton pootaardappelen klaargemaakt worden voor verlading. Daar komt nog de laadcapaciteit in de magazijnen van de BNA bedrijven in MVP en Kehdingen, RAISA in de regio Stade, evenals de vele kleine laadbedrijven die over heel Duitsland verdeeld zijn bij.

Ter voorbereiding op de hoofdlaadperiode wordt er in de magazijnen ook in meerdere shifts gewerkt, om de hoeveelheden op tijd ter beschikking te kunnen stellen.

Ruimte- en tijdoverbrugging
Daarmee vervult EUROPLANT de veelvuldige klantenwensen met betrekking tot regionale herkomst, verschillende sorteringsgroottes, diverse verpakkingseenheden van 5 kg, 10 kg, 12,5 kg, 25 kg tot aan de BigBag en losse verladingen met een hoge betrouwbaarheid. Zeer veel aanvullende dienstverlening wordt in het kader van ruimte- en tijdoverbrugging aangeboden. In het bijzonder in de steeds korter wordende verladingsperiode in het voorjaar, waarin veel bedrijven het pootgoed steeds meer direct rond de poottijd af willen nemen, levert EUROPLANT betrouwbaar in de afgestemde en door de klant gewenste periode.

De veelvuldige mogelijkheden van de technische koeling, die in vrijwel alle delen van het magazijn inmiddels ter beschikking staat, helpen daarbij enorm.

Regionale, nationale en internationale klanten
"We leveren van eind september tot in mei pootaardappelen in de gewenste verpakking, zo als de regionale, nationale en internationale klanten dat van ons verwachten“, zegt directeur Jörg Eggers over de achtergrond van deze bouw en logistieke uitbreidingen.

Voor meer informatie:
www.europlant.biz 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven