Zinger Mechanisatie:

"Voorspoedige kieming in egaal en aangedrukt zaaibed dankzij ZIBO geïntegreerde vorenpakker"

"Uit meerdere onderzoeken en meerjarige praktijkervaringen blijkt dat ondiep ploegen duidelijke voordelen heeft ten opzichte van de gangbare ploegdiepte van tussen de 20 en 30 centimeter. Een geïntegreerde ZIBO vorenpakker zorgt ervoor dat er toch een goed zaaibed wordt neergelegd", aldus Zinger Mechanisatie. 

Bij ondiep ploegen wordt onkruid effectief ondergewerkt. Bodemleven, organische stof en mineralen blijven meer geconcentreerd bovenin de bodem. "Voorjaarsploegen op kleigrond is mogelijk en er is minder sprake van nitraatuitspoeling. Bovendien is er bij ondiep ploegen minder risico op structuurbederf en kan eenvoudiger vlak ploegwerk worden afgeleverd, wat resulteert in een verbeterd zaaibed. Een verhoogde capaciteit en verlaagd brandstofverbruik maakt ondiep ploegen tot een interessante optie voor telers. Door de ploeg te combineren met een geïntegreerde ZIBO vorenpakker wordt het zaaibed direct goed aangedrukt voor een voorspoedige kiemstart", zegt het bedrijf.  

Zinger Mechanisatie in Borger kan bogen op tientallen jaren ervaringen in vorenpakkers. "De geïntegreerde ZIBO vorenpakker is opgebouwd uit grote gekartelde schijven van slijtvast kunststof met een diameter en 720 millimeter. Standaard wordt op elke 50 centimeter werkbreedte vier schijven toegepast; iedere schijf heeft een werkbreedte van 125 millimeter wat in een gelijkmatige druk resulteert. Bij het frame worden standaard twee draagarmen meegeleverd, zodat de ZIBO vorenpakker eenvoudig meedraait op een wentelploeg."

Voordelen ZIBO geïntegreerde vorenpakker

  • Voorspoedige kieming in egaal en aangedrukt zaaibed
    dankzij de karteling en de grote diameter van de schijven. Hierdoor is de omloopsnelheid niet zo groot en wordt het zaaibed niet te fijn neergelegd.
  • Probleemloos werken
    Dankzij grote gekartelde schijven (Ø720 mm) die altijd blijven meelopen.
  • Lage onderhoudskosten 

Dankzij een laag eigen gewicht wordt overbelasting van de ploeg vermeden.


ZIBO geïntegreerde vorenpakker

Voor meer informatie:
Hendrik Zinger
Fré Wolf
Zinger Mechanisatie
+31 (0)599 23 44 18
www.zeefbanden.nl  
www.zibo.nl 

                    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven