Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Zambiaanse telers steunen beperking invoer uien en aardappelen

De Zambia National Farmers Union (ZNFU) steunt de Zambiaanse regering in haar voornemen om de import van uien en aardappelen te beperken. Calvin Kaleyi, pr-medewerker van ZNFU, zei dat de unie het regeringsbeleid steunt, omdat deze maatregel de lokale teelt van alle tuinbouwproducten zal bevorderen.

"De ZNFU heeft er alle vertrouwen in dat de telers in staat zijn hun teelt uit te breiden, want er zijn voorbeelden van gevallen waarin dit al is gebeurd, zoals in de tarwesector, waarvan de import is gestopt. En de aardappelsector is een ander voorbeeld. We dringen er daarom bij het ministerie van Landbouw op aan om vastberaden te blijven in de uitvoering van haar beleid en zich op geen enkele manier te laten beïnvloeden, omdat de regulering van geïmporteerde tuinbouwproducten verder moet gaan dan uien en aardappelen en alle producten moet omvatten die we met een comparatief voordeel zelf kunnen telen," zei Kaleyi.

Hij zei dat de voortdurende invoer van sommige grondstoffen de lokale werkgelegenheid uitholt, vooral nu het land te maken heeft met binnenlandse valutaschommelingen.

Kaleyi zei verder dat het verminderen van de invoer van tuinbouwgrondstoffen die lokaal kunnen worden geleverd, een zeer positief effect zal hebben op de handelsbalans van Zambia en zo de verslechtering van de lokale munt zal tegengaan en enige mate van stabiliteit zal garanderen.

Bron: mwebantu.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven