India: Groothandelsprijzen sjalotten schieten naar € 1,42 per kilo

De groothandelsprijs van sjalotten is gestegen tot Rs 125 (€1,42) per kilo, en zal waarschijnlijk nog enkele dagen hoog blijven. Sjalotten komen voornamelijk vanuit Tamil Nadu naar Kerala. Als gevolg van hevige regenval tijdens de gebruikelijke planttijd hebben de telers in Tamil Nadu de teelt uitgesteld. Hierdoor liep ook de oogsts vertraging op, wat tot prijsstijgingen leidde.

Nu worden sjalotten uit Mysuru naar de staat gebracht. De groothandelsprijs in Mysuru varieert van €1,16 tot €1,42, afhankelijk van de kwaliteit. De kleinhandelsprijs voor sjalotten van de hoogste kwaliteit bedraagt ongeveer €1,42 tot €1,70. De handelaren verwachten echter dat de prijs zal dalen zodra de oogst in Tamil Nadu begint. Nadat de prijs omhoogschoot, daalde de verkoop van sjalotten.

In navolging van deze trend steeg ook de prijs van uien van €0,45 tot €0,68 per kilo. Uien worden vanuit Maharashtra naar Kerala gebracht. De teelt liep vertraging op door het ongunstige weer en dit had gevolgen voor de aankomst van de ui op de markt. Ook in Nasik, de grootste afzetmarkt voor uien in Azië, is de uienprijs gestegen.

Bron: english.mathrubhumi.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven