Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Meer dan de helft heeft GPS"

Precisielandbouw: de trends binnen akkerbouw

De steeds verdergaande technologische ontwikkelingen in de mechanisatie-branche zorgen ervoor dat akkerbouwers ook meer en meer bereid zijn investeringen te doen in precisielandbouw.

Dat blijkt uit cijfers van de akkerbouw actualisatie die begin 2021 is uitgevoerd door AgriDirect. Welke manieren worden er tegenwoordig door ingezet en waarin wil men investeren? Tijdens de actualisatie-ronde hebben ruim 2000 Nederlandse akkerbouwbedrijven vragen beantwoord over mechanisatie en investeringsplannen.

‘Meer dan de helft heeft GPS’
Meer dan 50% gebruikt GPS op één of meerdere landbouwmachines. Zo zegt 50% GPS op de tractor te hebben en bijna 29% op de spuitmachine. Bij bedrijven met 100 hectare of meer zegt zelfs 90% gebruik te maken van GPS. 7% geeft aan in de nabije toekomst te willen investeren in GPS.

Andere toegepaste methodes
Andere methodes die worden toegepast zijn o.a. automatische waarschuwingssystemen tegen ziektes of plagen (7,3%), satellietkaarten (5,8%), autonome landbouwmachines (3,7%) en drones (1,7%).

Investeringsplannen in precisielandbouw
Er is ook gevraagd naar de voornemens om in de toekomst te investeren in deze methodes. Het blijkt dat 2,7% wil investeren in satellietkaarten, 1,7% in autonome landbouwmachines, 0,6% in drones en 0,6% in automatische waarschuwingssystemen. Daarnaast geeft 4% aan wel de intentie te hebben om te investeren, maar de mogelijkheden daartoe niet heeft.

Bron: Agridirect


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven