Marktstudie Senegal:

"Lokale productie Nederlandse ui biedt kansen voor producenten en toelevering"

Voor de Nederlandse zomerui is Senegal de grootste exportmarkt.
Door de ingestelde importquota op uien loopt de afzet terug, waardoor Nederlandse bedrijven in deze kritieke periode marktaandeel dreigen te verliezen. Verleggen van de productie stelt Nederlandse bedrijven in staat enerzijds het eigen marktaandeel zeker te stellen en anderzijds de regionale markt te veroveren met een beter, robuuster product. Bovendien, met kortere routes naar de markt is dit een veel duurzamer productiemodel.

Naarmate het lokale aanbod in Senegal toeneemt en de producenten zich richten op kwaliteitsverbetering, zijn er steeds meer mogelijkheden voor mechanisatieapparatuur, goed beheerde telersprogramma's, kleinschalige irrigatiesystemen, levering van kwaliteitszaad en kennisoverdracht.

Dit zijn de belangrijkste bevindingen uit een recent gepubliceerde marktstudie en business case ‘Lead Onion Farmer with Outsourced Production’. Hierin wordt de bedrijfseconomische haalbaarheid van een investering in Senegal duidelijk in beeld gebracht.

Agro Senegal, digitale handels- en investeringsmissie, 14-17 april
De in totaal zeven marktstudies en vijf business cases met betrekking tot verschillende agro-segmenten, staan centraal in een digitale agro handels- en investeringsmissie, 14-17 april 2021. Kosten voor deelname bedragen € 250. In bredere zin is de missie vooral interessant voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de duurzame productie, toelevering, verwerking en handel.

Importeurs, exporteurs en potentiële investeerders krijgen drie dagen met workshops, verdiepingssessies, ronde tafels en matchmaking. Voor dit laatste kan men gebruikmaken van de diensten van ervaren matchmakers in Senegal en Nederland die individueel hulp bieden,
bij het leggen van duurzame contacten met Senegalese business partners. Hiervoor is bovendien een speciaal ingericht digitaal platform ingericht. Aanmelden kan via https://virtual-mission-agro-senegal.b2match.io/ 

Eerdergenoemde marktstudie (Senegal Agricultural Value Chain Study) en de business case zijn uitgevoerd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voor meer informatie:
psps business abroad
Shivani Datai
tel. 070-3229 006
datai@pspsconsultants.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven