Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eric Pelleboer uit Tollebeek wint verkiezing mooiste bewaarui 2021

De Verkiezing van de Mooiste Bewaarui 2021 heeft een winnaar! Eric Pelleboer uit Tollebeek heeft volgens de vakjury het mooiste bakje  uien van oogst 2020 aangeleverd, en wint daarmee de prachtige bronzen bokaal. Daarnaast wint hij een pak uienzaad van het winnende ras, Hyfive, en een geldbedrag. Uiteraard gaat het om de eer, en dat komt hem toe. We wensen Eric veel plezier met deze overwinning. Op de 2e plaats is geëindigd de heer Machielse uit Made met het ras Centro, en op de derde plaats de heer Habets uit Nagele met het ras Summit.

De verkiezing van de Mooiste Bewaarui organiseert Delphy samen met de LNCN, de landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland en het Platform Nederlandse Uientelers, onder sponsoring van de HOA, de Holland Onion Association. Normaal vindt de uitreiking van de prijzen plaats op de landelijke uiendag van de LNCN in januari in Dronten, echter dit jaar hebben we dat ‘op afstand’ gedaan. Allereerst hebben we onze uientelers uitgenodigd de mooiste foto van de ui op te sturen. Daaruit hebben we 6 personen gevraagd om een bakje aan te leveren, waaruit de winnaars naar voren zijn gekomen.

De opzet van de verkiezing is om ons mooie product, de Nederlandse Ui, de aandacht te geven die het verdient. De foto’s zijn te vinden op www.landbouwbeurs.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven