Tuinbouw weet gratis coronasneltest goed te vinden

Testen op de werkvloer is cruciaal om uitval van personeel te voorkomen, aldus Bas Bobeldijk van Laatjepersoneelgratistesten.nl. Lang niet in alle sectoren kunnen mensen immers thuiswerken. Voor  AGF- en sierteeltbedrijven zijn gratis coronatesten een uitkomst. 

“Thuiswerken is in veel situaties niet mogelijk. Risico op besmetting is aanwezig en uitval van personeel kan voor werkgevers een groot probleem zijn. Vooral wanneer de drukke tijden aanbreken voor je bedrijf", weet Bas.Naar testlocatie of óp locatie testen
Op initiatief van arbodienst SIC ARBO in samenwerking met bedrijfsarts Koopmans en CoronasneltestNederland.nl is de website laatjepersoneelgratistesten.nl tot stand gekomen. "Bedrijven melden zich bij ons als zij werknemers hebben met klachten en/of in contact geweest zijn met besmette personen. Het bedrijf kan een code aanvragen en personeelsleden kunnen gratis een afspraak inplannen bij een van de 14 locaties. Of we gaan met een team naar de grotere bedrijven toe om op hun eigen locatie te testen."

Veel  tuinbouw-, food-, verpakkings-,  en productiebedrijven in o.a. Westland en Aalsmeer doen al een beroep op de gratis testen. "Door scherp te krijgen wie er besmet zijn met het coronavirus en of het binnen een bepaalde afdeling is, kunnen ondernemers maatregelen nemen, voorkomen zij verspreiding en dragen zij bij aan een veilige werkomgeving."

Kosten declareren
Het testen vindt plaats onder supervisie van een bedrijfsarts en de kosten worden direct gedeclareerd bij het ministerie van VWS. "Als werkgever heb je hier helemaal geen omkijken naar.”    

Voor meer informatie:
Laatjepersoneelgratistesten.nl
www.laatjepersoneelgratistesten.nl
info@laatjepersoneelgratistesten.nl
085 0645 711


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven