Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Egyptische uien vinden weg naar nieuwe markten in Azië en Zuid-Amerika

De vraag naar Egyptische uien steunt op dit moment op een solide prijs, aldus een Egyptische exporteur. Hoewel de prijzen momenteel iets dalen, bestaat de kans dat ze in de komende weken zullen stijgen. Egyptische uienexporteurs zullen dit jaar veel nieuwe markten in Azië en Zuid-Amerika kunnen bereiken.

"Het Egyptische rode uienseizoen is begonnen, hoewel het nog een paar weken zal duren voordat de producten klaar zijn voor de export," zegt Fruit Kingdom CEO Amr Kadah: "Het seizoen voor de gele uien is in maart begonnen. Naarmate de vraag is toegenomen, is ook de teelt van deze uien in Egypte gegroeid. Voor de rode uien is het seizoen begin deze week begonnen. Deze uien zullen medio mei droog zijn en klaar voor verzending."

Hoewel de vraag groter is dan vorig jaar, liggen de prijzen momenteel iets lager. "Dat kan de komende weken echter veranderen," legt Kadah uit. "Momenteel zijn de belangrijkste uitdagingen zowel de hoge transportkosten als de moeilijkheid om te werken tijdens Covid-19. Desondanks geloof ik nog steeds dat we dit jaar meer uien met een betere kwaliteit zullen oogsten. Vorig jaar was de vraag zeer groot in vergelijking met vorige seizoenen, vooral op de Europese markt. Dit jaar verwachten we nog meer handel. Op dit moment zijn de prijzen lager dan vorig jaar, maar we zullen meer duidelijkheid krijgen over de prijssituatie rond half mei, wanneer de rode uien goed op de markt zijn."

Het wordt een spannend seizoen voor de Egyptische uienexporteurs, want dit jaar zullen verschillende nieuwe markten voor hen opengaan. Kadah: "Uien staan op de derde plaats in de Egyptische tuinbouwexport, na citrus en aardappelen. In 2020 exporteerden we meer dan 350.000 ton uien; dit jaar verwachten we een toename van de vraag als gevolg van de opening van nieuwe markten in Azië en Zuid-Amerika. Er is veel vraag naar de Egyptische rode ui in de Arabische Golflanden, met name Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Er is ook een grote toename in de handel van gele uien naar Europese landen."

Voor meer informatie:
Amr Kadah
Fruit Kingdom for Export Egypt
+20 100 928 8377
amr.kadah@mail.ru 
LinkedIin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven