Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eindelijk betere prijzen voor Oekraïense uientelers

Voor het eerst sinds de zomer van 2020 zijn de Oekraïense producenten erin geslaagd goede prijzen voor hun uien te krijgen. Hoewel de groeipercentages nog steeds vrij onbeduidend zijn, heeft het feit alleen al dat de prijzen zijn beginnen te stijgen, al enig optimisme gewekt bij de plaatselijke telers, die nog steeds over aanzienlijke voorraden producten beschikken.

Uien waren in het seizoen 2020/21 bijna overal relatief goedkoop, en het tempo van de verkoop en de prijzen bleven de telers teleurstellen. Bovendien werd de laagste prijs voor uien in de regio genoteerd in Oekraïne, en deze prijs is sinds juli 2020 bijna niet veranderd.

East-fruit.com meldt dat aan het einde van de vorige week de uienprijzen in Oekraïne zelden boven 4,50 UAH/kg (€ 0,13/kg) uitkwamen. Telers zijn nu bereid uien van goede kwaliteit te verkopen tegen 4,00-5,00 UAH/kg (€ 0,11-0,14/kg), en uien van slechte kwaliteit worden verkocht vanaf 3,00 UAH/kg (€ 0,09/kg).

De producenten zelf melden dat, ondanks een aanzienlijk aanbod van uien op de markt, de vraag naar kwaliteitsproducten deze week licht is toegenomen. Groothandelsbedrijven en supermarktketens zijn begonnen met het actief aanvullen van de uienvoorraden in de aanloop naar de lange meivakantie, en de uientelers zijn erin geslaagd de prijzen op te drijven. Bovendien is het aandeel uien van lage kwaliteit op de markt licht gedaald en is het aantal uien van hoge kwaliteit gestegen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven