Indiase regering vraagt 5 deelstaten om areaal uien met 9.900 hectare te vergroten

Vorige week heeft de Indiase federale regering vijf niet-traditionele staten waar uien worden geteeld, waaronder Rajasthan, gevraagd het uienareaal in het komende Kharif-seizoen met 9.900 hectare uit te breiden om prijsstijgingen te voorkomen.

Karnataka, Maharashtra en Andhra Pradesh zijn belangrijke staten voor de teelt van kharif-uien, terwijl Rajasthan, Haryana, Madhya Pradesh, Gujarat en Uttar Pradesh vijf niet-traditionele staten zijn waar uien worden geteeld.

Bij het uitstippelen van een strategie voor het komende Kharif-seizoen van het oogstjaar 2021-22 (juli-juni) heeft landbouwcommissaris S.K. Malhotra tijdens een conferentie met de regeringen van de deelstaten benadrukt dat het Kharif-uienareaal in de niet-traditionele deelstaten moet worden vergroot.

Volgens outlookindia.com zou dit helpen wanneer de beschikbaarheid in traditionele uienteeltgebieden wordt aangetast door natuurrampen, zei hij. Hij verzocht vijf niet-traditionele staten waar uien worden geteeld, het uienareaal in het Kharif-seizoen van dit jaar uit te breiden van 41.081 hectare in het vorige jaar tot 51.000 hectare.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven