Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deze zomer meer plantuien in Ontario

Het planten van uien in Ontario neemt voor 2021 toe. "De plantuien zijn onlangs aangekomen en we zullen tegen het einde van de week beginnen met planten," zegt Avia Eek van Eek Farms in Ontario's Holland Marsh. De zaaiuien zijn begin vorige week geplant.

De plantuien kwamen van Keller Bros. Greenhouses in Beamsville, die ze teelt en ze vervolgens elk voorjaar naar Eek Farms verlaadt. In totaal heeft Eek dit jaar ongeveer 8 ha met plantuien. Eek: "Vorig jaar hadden we 12 ha, maar we hebben het aantal plantuien langzaam uitgebreid omdat je de vroege markt krijgt. Het is dat venster tussen Ontario en Amerika. Zaaiuien zijn pas klaar in augustus of september, maar met plantuien oogsten we half juli, dus dat is een maand eerder dan zaaiuien." Ze merkt op dat de prijzen voor plantuien hoger liggen, wat helpt om de hogere kosten voor het planten en beheren van een gewas als uien te compenseren.

Bill en Avia Eek van Eek Farms in Holland Marsh 

Voorbereiding op goede vraag
Wat de vraag betreft, verwacht Eek dat deze sterk zal blijven. "Uien hebben het goed gedaan, omdat mensen thuis eten en meer aandacht besteden aan versproducten," zegt ze. "Covid-19 was in zekere zin een reset. Wij in de tuinbouw hebben altijd het belang van de sector ingezien. Maar dat is niet over de hele linie het geval. Maar door Covid-19 begrijpen mensen nu het belang van de voedingsvoorzieningsketen."

En wat de prijzen betreft, hoopt Eek dat ze vergelijkbaar zullen zijn met vorig jaar. "Vorig jaar kregen we tussen de € 330-370/pallet uien. Een normale prijs is € 220-250," zegt ze. "De prijzen hielden het hele seizoen goed stand, dus we zullen zien hoe het dit jaar gaat."

Voor meer informatie:
Avia en Bill Eek
Eek Farms
+1 (905) 775-7059
eekfarms@xplornet.com  

Publicatiedatum: