Nieuwe voorzitter voor de Toezichtraad van de BOB

Opbrengst Spaanse Fuentes de Ebro-ui gaat dit seizoen richting 5 miljoen kilo

De Toezichtraad van de BOB Cebolla de Fuentes de Ebro heeft een nieuwe voorzitter aangesteld. Jesús Berdusán werd unaniem gekozen door de plenaire vergadering en volgt Daniel Molina op, die de organisatie gedurende de afgelopen acht jaar heeft geleid.

"Ons doel is om het merk van de oorsprongsbenaming nog te verstevigen en met een rustig maar constant tempo te blijven groeien", legt Berdusán uit. De nieuwe voorzitter wil daarbij inzetten op promotieacties om de bekendheid van de uien van de BOB Fuentes de Ebro te vergroten. "En liefst op zoveel mogelijk plaatsen", aldus Berdusán. "We moeten hard blijven werken zodat de consument ons product weet te herkennen en te onderscheiden op basis van zijn unieke kenmerken."

Volgende oogst
De ui van Fuentes de Ebro werd in 2013 opgenomen in het Register van Beschermde Oorsprongsbenamingen van de Europese Commissie. Het is de enige ui in Spanje die kan pronken met dit kwaliteitslabel, zo geeft de Toezichtraad nog mee.

Het gebied waar de zoete ui wordt geteeld ligt aan de oevers van de Ginel en de Ebro. Het gebied omvat de gemeenten Fuentes de Ebro, Mediana de Aragón, Osera de Ebro, Pina de Ebro, Quinto en Villafranca de Ebro.

Voor dit jaar wordt het teeltareaal geraamd op ongeveer 100 hectare, wat iets meer is dan in 2020, maar toen vond er een inkrimping van het areaal plaats. "In feite winnen we dus nu terug wat we vorig jaar verloren hebben", legt Berdusán uit.

De Toezichtraad raamt de opbrengst op ongeveer 5 miljoen kilo. De oogst begint in de maand juli.

Bron: heraldo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven