Nieuwe uien, kolen en kersen zijn de meest geëxporteerde producten van Oezbekistan

Oezbeekse exporteurs hebben de afgelopen twee weken het aanbod en het assortiment van groenten en fruit van de nieuwe oogst actief opgevoerd.

Op dit moment exporteert Oezbekistan al zeven soorten groenten en fruit die in 2021 zijn geoogst, afgezien van kastomaten, komkommers en paprika's. Op de traditionele buitenlandse markten is er veel vraag naar uien, witte kool, Chinese kool, knoflook, bieten en abrikozen en kersen.

Te oordelen naar de aanvragen voor voertuigen voor het transport, vormen de vroege Oezbeekse uien, die nu worden verladen vanuit de zuidelijke regio, de grootste export. Een onbeduidende hoeveelheid uien wordt geëxporteerd uit de regio's Syrdarya en Tasjkent (midden van het land).

Oezbeekse uien worden in de regel geëxporteerd naar Russische steden in het noordelijke en centrale deel van het land. Oekraïne en Wit-Rusland komen op de tweede plaats wat de export van vroege Oezbeekse uien betreft, hoewel het moeilijk voorstelbaar is dat Oezbeekse uien wat de prijs betreft op de Oekraïense markt zouden kunnen concurreren, aangezien de prijs voor kwaliteitsuien in het land lager is dan de kosten van het verladen van de uien naar Oekraïne.

De importeurs verwachten dat de uienprijzen in Oekraïne tegen de tijd van levering aanzienlijk zullen stijgen. Er zijn ook ladingen naar Letland en Moldavië, waar de prijzen eveneens nog laag zijn, maar wel beginnen te stijgen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven