Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Robin Welsh (Halls):

"Je merkt aan alles dat LogisticDocuments.com is ontworpen door mensen die de AGF-handel kennen"

Tholen - Toen hij de introductie van het portaal LogisticDocuments.com voorbij zag komen, was de interesse van Operations Manager Robin Welsh van Halls snel gewekt. Het Europese verkoopkantoor van de Zuid-Afrikaanse avocado- en mangoproducent in Maasdijk zag de volumes de afgelopen jaren flink toenemen en was op zoek naar een oplossing om alle verschepingen en bijbehorende documentatie mee te beheren. Het gebruik van foutgevoelige Excel-sheets, de overlopende mailboxen, het vele heen-en-weer bellen en het handmatig tracken van containers via de websites van rederijen, was geen gewenste werkwijze meer. 


Robin Welsh (Halls), Christian Schouten (Logistic Documents) en Eilen Cortes (Halls)

"We waren ons aan het oriënteren of er bestaande IT-systemen waren waar we op aan konden haken of dat we zelf op zoek moesten naar mensen om een dergelijk platform te ontwikkelen. Toen ik het bericht over de start van LogisticDocuments.com voorbij zag komen, was ik meteen enthousiast. Dit was precies een systeem wat ik zocht, gemaakt voor en door mensen uit de AGF-sector. Zij kennen ons vak en weten wat we nodig hebben. Bovendien is het een plug-and-play aanvulling op onze bestaande IT-infrastructuur, dus eindeloze implementatietrajecten waren niet aan de orde. Wij denken als bedrijf in partnerships voor de lange termijn en daar is deze samenwerking met LogisticDocuments.com een mooi voorbeeld van."

Inmiddels werkt de supply chain-afdeling en administratie van Halls een maand met het portaal en dat verloopt naar volle tevredenheid. "Als importeur hebben we te maken met een hoop documentatie. Die kregen we voorheen per mail binnen en werden in mapjes gezet. Nu is het allemaal overzichtelijk terug te vinden in één platform. Bovendien hebben we volledig inzicht in de status van de containers en schepen die onderweg zijn en krijgen we meteen alerts als er vertragingen optreden, zodat we proactief onze klanten kunnen informeren", aldus de Operations Manager van Halls.

Het systeem biedt tal van opties. Zo is er een integratie met onze kwaliteitsafdeling voor de kwaliteitsrapportages, wat resulteert in een strak proces voor het afhandelen van claims. Ook kunnen logistieke partners worden toegevoegd, zodat binnen het platform wordt gecommuniceerd met leveranciers om de eindeloze e-mailstroom te reduceren. Partners hebben een actueel overzicht van verzendingen, met actuele ETD’s & ETA’s door de geïntegreerde Track & Trace. Tot slot is ook de communicatie met de financiële afdeling geautomatiseerd door automatische e-mails en het betrekken van deze afdeling bij de operatie.

"Je merkt gewoon dat deze oplossing is ontworpen door mensen die de AGF-handel begrijpen en dat is heel professioneel aangepakt. Wij hebben er meteen voor gekozen om alle opties op het platform te gebruiken. Het systeem is erg gebruiksvriendelijk en de collega's hadden het snel onder de knie. Nu gebruiken we het systeem alleen nog intern met onze kantoren in Noord-Europa, een tweede stap is om ook onze leveranciers toegang te geven tot het platform", vertelt Robin. Hij kan LogisticDocuments.com van harte aanbevelen aan collega im- en exporteurs. "Het kan niet anders of er zijn meer bedrijven in de sector die behoefte hebben aan een tool om alle logistieke documentatie realtime te beheren. Dit portaal bevordert de communicatie- en informatieoverdracht tussen de afdelingen en partijen in de keten!" 

Voor meer informatie:
Robin Welsh
Halls
Honderdland 72
2676 LS Maasdijk
+31 (0)174 791 040 
Mobiel: +31 (0)6 34 06 16 75
robin@hallsbv.nl    
www.hallsbv.nl  

Christian Schouten / David van den Heuvel
LogisticDocuments.com
Handelscentrum ZHZ 55
2991 LD Barendrecht
+31 (0)180 61 70 11
Mobiel: +31 (0)6 18 58 37 91 / +31 (0)6 29 70 38 65 
c.schouten@logisticdocuments.com  
d.vandenheuvel@logisticdocuments.com  
www.logisticdocuments.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven