Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corteva Agriscience kondigt ondernemingsdoelstellingen voor klimaatstrategie aan

"Klimaatverandering raakt ons allemaal, daarom moeten we nu actie ondernemen"

Corteva heeft op 2 juni aangekondigd een koolstofefficiëntere onderneming te worden. "In de eerste versie van hun Duurzaamheidsverslag van 2020 dat dinsdag werd gepubliceerd, heeft de onderneming zich ertoe verbonden wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen vast te stellen voor de vermindering van haar broeikasgasuitstoot. Het verslag belicht ook de doelstellingen
voor 2030 van het bedrijf", aldus het bedrijf. 

"We erkennen dat klimaatverandering ons allemaal raakt. De noodzaak om nu actie te ondernemen - op een zinvolle manier die goed is voor ons bedrijf en onze telers - is van cruciaal belang," aldus Jim Collins, Jr., Chief Executive Officer, Corteva Agriscience. "Onze verbintenis geeft aan dat we van plan zijn ons steentje bij te dragen aan deze belangrijke kwestie. Door deze mondiale uitdaging vandaag aan te pakken, versterken we ons vermogen om voedsel te verbouwen, vooruitgang te boeken en een duurzame sector op te bouwen die de mensheid zal helpen gedijen voor de komende generaties."

Het Duurzaamheidsverslag van Corteva wordt gepubliceerd een jaar nadat het bedrijf veertien tienjarige verbintenissen aankondigde om duurzaamheid te bevorderen voor telers, voor het land, in gemeenschappen en in de activiteiten van het bedrijf.

"Vorig jaar heeft Corteva een gewaagde stap gezet door duurzaamheidsdoelen aan te kondigen die zich over de hele wereld uitstrekken en in ons hele bedrijf verankerd zijn", zegt Anne L. Alonzo, SVP Externe Betrekkingen en Hoofd duurzaamheidsfunctionaris, Corteva Agriscience. "Dit verslag geeft een update van hoe we ons best doen om de doelstellingen te bereiken via onze innovatieve
producten, samenwerkingsverbanden en de inspanningen van onze 21.000 werknemers wereldwijd."

De ondernemingsdoelstelling voor klimaatstrategie van Corteva Agriscience
In het kader van de belofte van de onderneming om in 2020 een doelstelling voor klimaatstrategie vast te stellen, heeft Corteva zich ertoe verbonden wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen
vast te stellen voor de vermindering van haar broeikasgasuitstoot. Deze doelstellingen zijn afgestemd op de omvang en de wereldwijde impact van Corteva. Het bedrijf sluit zich aan bij de inspanningen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C boven het pre-industriële niveau.

Het bedrijf zet zich in voor het volgende:
– 65% intensiteitsvermindering voor scope 1 en 2-uitstoot
Dit cijfer vertegenwoordigt de uitstoot in verhouding tot de intensiteit van de bedrijfsactiviteiten van Corteva, een getal dat is afgeleid van de geraamde inkomsten. De intensiteitsmeting wordt geïndexeerd ten opzichte van de groei van het bedrijf. 

– 20% intensiteitsvermindering voor scope 3-uitstoot2
Hoewel dit een nieuwe verbintenis is, zijn de inspanningen van het bedrijf om klimaatkwesties aan te pakken niets nieuws. Corteva en de oprichtende bedrijven hebben een sterke geschiedenis in het bevorderen van klimaatinitiatieven, terwijl ze ook digitale hulpmiddelen, zaadtechnologie en gewasbeschermingsproducten leveren om telers te helpen de uitstoot bij hun werkzaamheden te
verminderen.

Corteva Agriscience is van plan dit doel te bereiken door middel van verschillende initiatieven, waaronder het nemen van maatregelen om het energieverbruik te verminderen, de inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling te concentreren, de efficiëntie van de productie te verhogen en over te stappen op hernieuwbare energiebronnen. Als volgende stap zal Corteva deze doelstellingen valideren met het Science-Based Targets-initiatief (SBTi).

Het Duurzaamheidsverslag van 2020 van Corteva gepubliceerd
Samen met de aankondiging van de klimaatstrategie belicht de eerste versie van het Duurzaamheidsverslag van 2020 van Corteva de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf en de inspanningen om deze te bereiken.

"Het weerspiegelt het werk en de bijdragen van de werknemers van Corteva om het levensonderhoud en de activiteiten van telers te verbeteren en tegelijkertijd hulpbronnen te behouden en het land in stand te houden, gemeenschappen te versterken en de duurzaamheid
binnen de activiteiten van het bedrijf te vergroten. Dit zodat telers en de landbouwsector een gezonde en betaalbare voedselvoorziening voor de wereldbevolking kunnen produceren", aldus het bedrijf. 

Klik hier voor het rapport. 

Voor meer informatie: 
Corteva Agriscience
Zuid-Oostsingel 24 D Bergen op Zoom
+31 (0)164 44 40 00
benelux@corteva.com  

Publicatiedatum: