Bangladesh zal uienimport vergemakkelijken om aanbod te vergroten

De regering van Bangladesh gaat de uienimport vergemakkelijken om het aanbod ervan te vergroten, als gevolg van de recente sterke prijsstijging van het product op de binnenlandse markt. Dit besluit werd genomen toen de uienprijzen in het land in één week tijd met
€ 0,14-0,19/kg stegen, ondanks het feit dat de oogst medio mei net was afgelopen. Lokale uien werden woensdag afgezet voor
€ 0,53-0,63/kg en importuien voor € 0,48-0,58/kg.

De staatshandelsmaatschappij van Bangladesh registreerde een prijsstijging van 34-42% voor uien in een week en van 38-69% in een maand. Het aanbod van importuien was op de markt zeer gering omdat de regering officieus de afgifte van een importvergunning heeft beperkt sinds het begin van de uienoogst in februari, aldus handelaren.

Een ambtenaar van het ministerie van Handel vertelde  thefinancialexpress.com.bd dat importeurs nu een vergunning zouden krijgen als zij daarvoor een aanvraag indienen. Hij vertelde ook dat de hoogste prioriteit van de regering was om de essentiële markt te stabiliseren tijdens deze pandemie. Hij zei dat de oogst was geëindigd en dat de telers ook hun primaire handel in het district hadden voltooid.

Dit jaar verwacht Bangladesh een uienoogst van 2,9 mln ton, wat meer is dan de vraag van 2,6 mln ton, volgens het ministerie van Landbouw. Vorig jaar bereikte de uienoogst met 2,0 mln ton haar hoogste niveau ooit. Aan de rest van de vraag naar uien werd voldaan door import uit Egypte, Turkije, Myanmar, China, Pakistan en India.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven