Linde presenteert nieuwe elektrische heftruckmodellen

Tholen - Tijdens een virtuele persconferentie heeft Linde Material Handling (Linde MH) nieuwe vorkheftruckmodellen gelanceerd. De nieuwe Linde X20- X35 vorkheftrucks hebben een laadvermogen van 2,0 tot 3,5 ton en zijn daarmee de eerste elektrische trucks die de prestaties van Linde's hydrostaat trucks, de trucks met een verbrandingsmotor, kunnen evenaren. Hiervoor waren de prestaties van elektrische heftrucks ondergeschikt aan de trucks met een verbrandingsmotor, maar het tij is nu gekeerd. Na een vergelijkende TUV-gecertificeerde prestatietest, ontwikkelt door Linde HM, bewijst de X20-X35 serie op basis van goederenbehandeling net zo krachtig te zijn als de H20-H35 serie en scoort daarbij hoger dan de trucks van concurrenten.

Om aan de wensen van de klant te kunnen voldoen heeft Linde bij de ontwikkeling van deze heftruckmodellen 300 klanten bezocht en aan de hand van de feedback die de klanten vanuit heel Europa gaven, is de nieuwe lijn met elektrische heftrucks ontwikkeld. "Het oordeel van de klant nemen wij uiterst serieus, zij werken dagelijks met het product en weten daardoor als geen ander wat er nodig is om het werkproces te vergemakkelijken. Op basis van hun behoeften hebben wij een product ontwikkeld dat de robuuste kenmerken heeft van een heftruck met verbrandingsmotor, maar met de milieuvoordelen van batterijvoeding", zegt Johannes Hössbacher, Linde MH. 

E20-E35 Serie
Daarnaast ontstond er vraag naar een extreem wendbare heftruck die ook voor binnenwerk op gladde industriële vloeren en in smalle gangpaden ingezet kan worden. Op basis van die behoefte is de E20-E35 serie ontwikkeld. Deze heftruckmodellen zijn in staat om ter plekke te draaien en zijn daarnaast gebaseerd op hetzelfde platform als de Linde H20-H35 en de X20-X35, wat zorgt voor kortere levertijden en een bijna identiek bedieningssysteem voor de bestuurder.

De belangrijkste eigenschappen
Tijdens de persconferentie werden een aantal eigenschappen van de nieuwe modellen benadrukt. Het zicht van de bestuurder is geoptimaliseerd door onder andere dunnere stammasten en een glazen dak, de heftrucks zijn schokbestendig om te voorzien in een comfortabele werkomgeving voor de bestuurder. “De X20-X35 serie is in staat om grote hellingen te beheersen, langdurig hoge verwerkingssnelheden te bereiken en is niet gevoelig voor stof en vuil, deze modellen kunnen makkelijk oneffen terrein aan, net zoals de H20-H35 serie. Dat maakt ze zeer geschikt voor buitentoepassingen”, zegt Johannes.

Met deze lancering wil Linde inspelen op de vraag van bedrijven om hun logistiek, schoner en duurzamer te maken. “Bedrijven stonden vaak nog sceptisch tegenover elektrische heftrucks, omdat ze inferieur zouden zijn aan IC-trucks, maar met de komst van deze modellen durven bedrijven de sprong te wagen om over te stappen naar elektrische trucks," besluit Phillip. 

Nieuwe semiautomatische orderpicker
Naast de nieuwe vorkheftrucks werd ook een nieuwe semiautomatische orderpicker gepresenteerd. “Het toestel maakt gebruik van ultrabreedbandtechnologie, die de positie van de medewerker kan bepalen en uit zichzelf door het magazijn beweegt. De nieuwe orderpicker leidt tot 20% hogere pickprestaties”, zegt Phillip Stephan, Linde MH.

De nieuwe orderverzamelaars N20  SA en N20 C SA zorgen voor een efficiencyslag in magazijnen. Zo hoeft de gebruiker bijvoorbeeld niet meer op en af te stappen. Dat scheelt tijd en energie van de gebruiker. Verwacht wordt, dat de nieuwe optie op de orderverzamelaar zich binnen korte tijd terugverdient, dankzij de tijdsbesparing op de routes, het grotere gebruiksgemak en de hogere prestaties.

Voor meer informatie:
Marloes van Vugt – van Berkel
Motrac Intern Transport
Rondebeltweg 51
1392 BP Almere
+318 873 77 772
marloes.vanvugt@motrac.nl 
www.motrac.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven