Bayer Crop Science

"Blijf trips in uien de baas"

Na een lange periode van koude hebben de meeste uien nu eindelijk de groei te pakken. Niet alleen de gewassen vinden de hogere temperatuur prettig, ook uientrips zal met de warmte snel in aantal kunnen toenemen. Waar in winteruien en tweedejaars plantuien al de eerste larven van trips gevonden kunnen worden, zal dit ook voor de vroegste percelen zaaiuien niet lang op zich laten wachten, meldt Bayer Crop Science Nederland in een persbericht. De laatste teeltseizoenen hebben één ding duidelijk gemaakt: trips effectief beheersen begint met een tijdige aanpak.

Waarnemen
Controleer vanaf nu met regelmaat de uien op aanwezigheid van trips. Let daarbij ook op de omgeving: staan er waardgewassen voor trips in de buurt zoals luzerne, dan kan de druk in korte tijd explosief toenemen. Stel alles in het werk om het gewas optimaal te laten groeien, waardoor het minder last heeft van schade door trips.

Houd bij de afweging om in te grijpen daarnaast rekening met de weersomstandigheden: “Koud en nat? Er is ‘tijd zat’! Droog en warm? Trips alarm!”

Voor meer informatie:
Mark Ermers
Bayer Crop Science Nederland
+31 (0)6 416 23 041
mark.ermers@bayer.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven