Indiase inkomsten uit uienexport op laagste niveau in zes jaar

Het vier maanden durende vervoersverbod, gekoppeld aan de daling van de vraag als gevolg van de pandemie, heeft de inkomsten uit de Indiase uienexport in het begrotingsjaar 2020-21 doen dalen tot het laagste niveau in zes jaar. De omzet herstelde zich ten opzichte van het voorgaande jaar met een groei van 14%, maar de export-inkomsten daalden met ongeveer 9%.

Vanaf het hoogtepunt van € 5,2 mln in 2016-17 zijn de export-inkomsten van uien gestaag gedaald. Exporteurs zijn van mening dat de regering de export van uien heeft verboden telkens wanneer de binnenlandse prijzen stijgen als gevolg van een dalende trend in de export.

"Van september vorig jaar tot januari dit jaar was er geen uienexport. De afgelopen twee jaar heeft de regering de export voor ten minste vier tot zes maanden verboden," zei Ajit Shah, voorzitter van de vereniging van handelaren. Wanneer je stopt met exporteren, gaan kopers op zoek naar alternatieve bronnen om hun bevoorrading veilig te stellen. Als gevolg daarvan zijn andere uienexporteurs zoals die uit Pakistan toegenomen. Voorheen één per jaar. Pakistan, dat uien 2 maanden exporteerde, heeft de laatste 2 à 3 jaar uien verladen gedurende 2 à 3 maanden. Zij exporteren nog steeds."

Bron: illinoisnewstoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven