Arjan Biesheuvel van Biesheuvel Knoflook:

"Goede vraag naar verse, Hollandse knoflook, prijzen blijven op een hoger niveau hangen dan andere jaren"

Tholen - De verse Hollandse knoflook is bij Biesheuvel Knoflook alweer van het land. "De omstandigheden waren niet gemakkelijk, maar we hebben het weer gered en eind vorige week hebben we de oogst afgerond", vertelt Arjan Biesheuvel. "De eerste gerooide knoflook kwam onder hele natte omstandigheden binnen. Het is even de vraag hoe die straks als laatste weer uit de cel komen. Vooralsnog lijken we een redelijke oogst te hebben."

Biesheuvel verkoopt via Oxin Growers het gros van de Hollandse knoflook aan de Nederlandse retail, maar via exporteurs komt er ook veel knoflook in andere Europese landen terecht. "De afgelopen jaren zien we de concurrentie van de Duitse knoflooktelers fors toenemen. Nu zorgt de Duitse teelt ook wel voor een daling van de afzet, maar die is minder fors dan de afgelopen jaren. Prijzen blijven op een redelijk goed niveau hangen", stelt de knoflookteler tevreden vast. 

Eind juni leverde Arjan het eerste geoogste kistje persoonlijk af bij het Italiaanse restaurant Mario in Wijdewormer. "Dat zijn mensen die de verse, Hollandse knoflook echt kunnen waarderen, dus die ambassadeurs kunnen we goed gebruiken. Te veel consumenten associëren de verse knoflook met die twee gedroogde bolletjes in een netje en dat heeft niks met onze verse knoflook te maken." 

"Gelukkig zien we wel een toenemende vraag naar verse knoflook ontstaan, dus groeipotentie voor het product is er nog voldoende. Alleen valt er aan de bekendheid nog wel wat te winnen. Zo weten veel mensen niet dat je het groene steeltje kunt snipperen en dat is hartstikke zonde, je kunt onze knoflook namelijk letterlijk van top tot teen gebruiken", vertelt Arjan. Traditiegetrouw is de knoflook van Biesheuvel vanuit de CA-cellen tot het einde van het jaar beschikbaar.

Voor meer informatie:
Arjan Biesheuvel
Biesheuvel Knoflook
+31 (0)227 577035
info@biesheuvelknoflook.nl  
www.biesheuvelknoflook.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven