Gesmokkelde uien in beslag genomen in Filipijnse haven

Ten minste € 408.000 aan vermeende gesmokkelde uien zijn maandag in beslag genomen in de haven van Subic Bay Freeport op de Filipijnen. De Subic Bay Metropolitan Authority (SBMA) zei dat de douane in de haven van Subic 12 containervrachtwagens geladen met verse uien in beslag heeft genomen. De douane zei dat de zendingen uit China in Subic aankwamen en waren verzonden naar havengebruikers Thousand Sunny, die drie containers zou ontvangen, en Dua Te Mira, die er negen zou krijgen.

Op het verzenddocument stond echter dat de inhoud van de koelcontainers bestond uit diepgevroren chapati of plat Indiaas brood. Martin zei dat de douane besloot de lading als achtergelaten te verklaren nadat niemand de lading had opgeëist of een bewijs van eigendom van de gehele lading of een deel ervan had overgelegd.


Foto: SMBA 

De douane zei dat elk van de 12 koelwagens honderden zakken verse rode uien bevatte met een waarde van ongeveer € 34.000 per vrachtwagen. 

Volgens newsinfo.inquirer.net was een van de containers voorzien van een GPS-volgsysteem (Global Positioning System). Martin zei dat dit de eerste keer was dat ze een GPS-volgsysteem in een containervrachtwagen aantroffen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven