Jumbo behaalt On the way to PlanetProof-certificaat voor AGF

Deze maand heeft supermarktketen Jumbo het certificeringstraject Retail voor On the way to PlanetProof positief afgerond, laat PlanetProof weten in een persbericht.

De afgelopen jaren heeft Jumbo stapsgewijs het assortiment met het On the Way to PlanetProof-keurmerk uitgebreid. Dit met als resultaat dat sinds begin 2020 de Nederlandse groenten en fruit bij Jumbo geteeld zijn onder de voorwaarden van On the Way to PlanetProof. Nu is Jumbo als supermarktorganisatie gecertificeerd voor AGF. Dit betekent dat er ook maximale keurmerkborging is voor onverpakte AGF. Voor de certificering van Jumbo als organisatie heeft een onafhankelijke certificatie instelling inspecties uitgevoerd bij alle schakels van de keten, van de winkels, via handelspartijen, tot aan de teler (Chain of Custody).

Met het behalen en het in stand houden van het certificaat sluit Jumbo de keten die begint bij de telers die investeren in duurzame teelt. Hierdoor kan de consument een duurzamere keuze maken in de winkel, zowel voor verpakte als onverpakte aardappelen, groenten en fruit.

The ‘proof’
Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof bewijst (‘proof’) dat je een product koopt dat duurzamer is geproduceerd en daardoor een betere keuze is voor natuur, klimaat én dier. Aan de hand van criteria werken keurmerkhouders aan een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en dierenwelzijn. Ze besteden aandacht aan meer natuur op het landbouwbedrijf, gescheiden afval verwerken en recyclen. Met het keurmerk werken boeren, tuinders en andere bedrijven naar een productie toe die in evenwicht is met de draagkracht van onze planeet. Zij proberen de aarde steeds minder te belasten en verduurzamen stap voor stap hun sector. Het keurmerk is er voor zuivel, groenten en fruit, eieren, bloemen, planten, bomen en bloembollen.

Jumbo, met bijna 700 winkels, inclusief de webshop, is de tweede gecertificeerde supermarkt in Nederland. Al eerder behaalde Aldi het certificaat voor de verkoop van onverpakte On the way to PlanetProof- producten voor hun circa 500 vestigingen.

Bron: PlanetProof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven