Veel belangstelling tijdens demodag voor uientelers in Bellingwolde

Dinsdag 20 juli werd in Bellingwolde, aan de Nieuwlandseweg van 15.00 tot 21.00 uur een demodag gehouden voor uientelers uit de regio. Een dag die georganiseerd was door De Groot en Slot Akkerbouwbedrijf Mts. Dinkla, George Pars Granen, HLB De Groene Vlieg, VSS Amac, Kramer Bant en Syngenta. Het demoveld ligt op de grens van zand en klei en vlakbij de grens met Duitsland. De uienteelt is hier flink in opkomst. En dat was te merken aan het bezoekersaantal, meldt De Groot en Slot in een persbericht.

Zo'n 100 telers bezochten in kleine groepen het demoveld. Het veld is aangelegd op de kopakker van een perceel met uienras Hypark. Het perceel is van Akkerbouwbedrijf Mts. Dinkla. Zij telen al een aantal jaar Hypark. Dit ras doet het goed op deze grond. Langs het demoveld werd aan de groepjes bezoekers niet alleen uitleg gegeven over de rassen van Bejo/De Groot en Slot, Maar ook onderwerpen als bemesting, gewasbescherming, ziektebestrijding en mechanisatie (zaai en oogst) kwamen ruim aan bod.

Voor veel van de bezoekers geldt dat zij  nog maar een paar jaar uien telen of  van plan zijn om dit in de toekomst te gaan doen. Vanwege de ligging dichtbij de grens met Duitsland, kwamen ook (potentiële) telers uit Duitsland naar het demoveld. De geslaagde demodag werd zeer gewaardeerd door de bezoekers, die op deze dag de opgedane kennis direct met elkaar konden uitwisselen.

Voor meer informatie:    
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
0226 33 12 00
info@degrootenslot.nl         
www.degrootenslot.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven