'Pingdemic' zorgt voor lege schappen in VK, personeel massaal in quarantaine

De Britse media kopt al weken over nijpende personeelstekorten in allerlei sectoren door de groeiende golf aan quarantaines. Het probleem raakt nu ook de supermarkten, meldt de NOS. 

De regering in Londen roept op om vooral niet te gaan hamsteren. Dat de schappen in supermarkten leegraken komt door de 'pingdemic'. De 'ping' staat voor de melding die iemand krijgt wanneer diegene in contact is geweest met iemand die positief is getest op corona. Na zo'n melding is het advies om tien dagen in quarantaine te gaan.  

Sinds maandag zijn er vrijwel geen coronamaatregelen meer van kracht in het VK, waardoor de besmettingen oplopen en meer en meer mensen het advies krijgen om in quarantaine te gaan. Zo veel zelfs dat sommige bedrijven hun deuren moeten sluiten door personeelstekorten.

Niet alleen in het VK leidt de 'pingdemic' tot personeelstekorten, maar ook in Nederland stijgt het aantal besmettingen met de deltavariant met een rap tempo. Online bezorgservice Picnic meldde begin deze week dat er 90 werknemers in quarantaine zaten. In België zijn voorlopig nog geen problemen bekend, meldt RetailDetail

Klik hier voor het hele artikel van NOS

En hier voor het hele artikel van RetailDetail


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven