Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Oogst van enige ui met BOB in Spanje is ingezet

De oogst van de enige Spaanse uien waarvan de uitzonderlijke kwaliteit wordt erkend met een beschermde oorsprongsbenaming (BOB), de uien uit Fuentes de Ebro, is weer op gang getrokken in deze gemeente van de provincie Zaragoza.

De oogst zal naar verwachting meer dan 4 miljoen kilo voortbrengen, wat ongeveer evenveel is als voorgaande jaren. Ook dit seizoen hoopt men in Fuentes de Ebro weer grotere aantallen van deze ui te kunnen exporteren naar verschillende Europese landen.

De oogst van de eerste uien begon in juli en naar schatting is er al meer dan twee miljoen kilo geoogst in de zes gemeenten waar het ras wordt geteeld (Fuentes de Ebro, Mediana de Aragón, Osera de Ebro, Pina de Ebro, Quinto en Villafranca de Ebro). De oogst duurt tot november en levert in totaal zo'n 300 banen op voor de regio.

"Het is geen slecht jaar. Er zijn geen stormen geweest en de vooruitzichten zijn goed", zegt Jesús Berdusán, voorzitter van de Toezichtsraad van de Uien van Fuentes de Ebro.

Zoals altijd wijzen ze vanuit de BOB de consument erop goed uit te kijken wanneer hij of zij uien van Fuentes de Ebro wil kopen. Dat kan door op zoek te gaan naar het logo en het etiket, benadrukt Berdusán, want die garanderen dat het product is geteeld en geoogst volgens de kwaliteitsnormen die zijn vastgesteld door de beschermde oorsprongsbenaming. 

Bron: cartv.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven