Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sergey Geraskin over het eerste jaar van GAAST:

"Nadat banken geen geld meer accepteerden uit Rusland en Belarus, hebben we klanten elders gevonden"

Tholen - Na jarenlang in de Hollandse AGF-export te hebben gewerkt, startte Sergey Geraskin vorig jaar zomer samen met zijn zoon Anton een eigen bedrijf, gericht op de export naar Oost-Europa. Hoewel er de nodige hobbels op de weg waren, kijkt de ervaren exporteur tevreden terug op het eerste jaar. "Met dank aan onze trouwe leveranciers en klanten hebben we een geweldig jaar gehad. Met name met onze mix-auto's hebben we echt gescoord."

Hogere omzet
"Dat het jaar zo goed zou verlopen, hadden we niet verwacht. Er vielen namelijk een aantal klanten af omdat banken aangaven dat ze als gevolg van de sancties geen geld meer uit Wit-Rusland en Rusland zouden accepteren. We zijn echter niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben onze klantenkring elders gezocht, waardoor we uiteindelijk een hogere omzet hebben gerealiseerd dan ik de afgelopen jaren gewend was", vertelt Sergey enthousiast.

Die klanten vond GAAST voornamelijk in Oekraïne en Moldavië. "We voorzien vooral groothandelsklanten, die op hun beurt weer supermarkten en andere markten beleveren. Dat werkt voor ons ideaal. Wanneer je rechtstreeks supermarkten belevert en je hebt een keer een kwaliteitsissue, dan heb je anders meteen een probleem. Nu zorgen onze klanten zelf voor een oplossing."

Meer vraag naar producten met toegevoegde waarde
De coronapandemie had wel degelijk invloed op de exportstromen van GAAST, al was dit niet per definitie negatief. "Ook in Oost-Europa waren veel restaurants gesloten, daardoor vielen typische horeca-producten als rucola en veldsla weg uit het assortiment. Maar er kwam meer vraag naar producten met toegevoegde waarde, zoals gerijpte exoten. Ook was er veel meer vraag naar verpakte producten."

De toekomst van GAAST ziet hij met vertrouwen tegemoet. "We willen iedereen hartelijk bedanken die ons in deze periode vanaf de verzelfstandiging heeft ondersteund. Ondanks de uitdagingen die op ons pad kwamen, staan we er goed voor. We hebben het vertrouwen van onze klanten en zij vragen ons nu ook steeds meer om de vraag naar overzees fruit, zoals citrus en kiwi's, voor ze in te vullen. Ons doel is niet in eerste instantie om veel nieuwe klanten erbij te krijgen, maar vooral om onze vaste klanten zo goed mogelijk te bedienen."

Daarbij noemt Sergey, die dertig jaar geleden met zijn gezin vanuit de Sovjet Unie naar Nederland kwam, het een groot voordeel dat GAAST een echt familiebedrijf is. Dat blijkt ook wel uit onze bedrijfsnaam. De letters staan voor Geraskin, Anita, Anton, Servey en Tatjana. Samen staan we sterk!"

Voor meer informatie:
Sergey Geraskin
GAAST BV
Handelsweg 35
2988 DB Ridderkerk
+31 (0)180 447220
+31 (0)6 551 387 44
info@gaastbv.nl 
gaastbv.nl