Syngenta op de uiendag 2021

Telen zonder mancozeb

Op donderdag 26 augustus jl. werd de Landelijke Uiendag georganiseerd door UIKC. Syngenta was ook van de partij om de nieuwste ontwikkelingen te laten zien. Zowel vanuit de diverse uienrassen die getoond werden door de collega’s van Syngenta Seeds, als vanuit de gewasbescherming. Belangrijkste thema hierin is: hoe kunnen we uien gezond houden zonder gebruik van mancozeb. Is dat eigenlijk wel mogelijk?

Telen zonder mancozeb
Mancozeb is een veel gebruikte fungicide in de uienteelt, maar voor het komend seizoen geldt er een algemeen verbod op mancozeb of mancozeb-houdende producten. Gelukkig heeft Syngenta met de introductie van Orondis® Plus Amistar® hier een heel passend antwoord op. Met deze nieuwe, breedwerkende fungicide heeft een aantal telers dit jaar al goede ervaringen opgedaan. Orondis® Plus Amistar® is een mancozeb-vrije fungicide en pakt bijna alle bladziekten in uien aan, van valse meeldauw tot aan Stemphylium.

Onze sterke nieuwe fungicide
Op de stand was op dronefoto’s erg goed te zien hoe sterk Orondis® Plus Amistar® presteert in de proeven met een hoge valse meeldauwdruk. Ook onder een hoge druk van valse meeldauw, kunnen gezonde uien dus prima geteeld worden zonder gebruik van mancozeb.

"Belangrijk bij de inzet van Orondis® Plus Amistar® is dat het product vroeg en preventief moet worden ingezet. En een mooi bijkomstig voordeel: het middel is zeer zacht voor het gewas", aldus crop advisor Steven Dorrestijn.

Voor meer informatie:
Steven Dorrestijn, Jelle Westerlaken, Philip Buijck
Syngenta 
www.syngenta.nl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven