Tjerk Nagel, Konaxx Onions:

"Vraag naar uien goed en divers, prijzen op stabiel niveau"

Tholen - "We hebben niets te klagen op de uienmarkt, maar uitzonderlijk is het nou ook weer niet", constateert Tjerk Nagel van Konaxx Onions uit het Friese Sint Jacobiparochie. "De verwachtingen waren vooraf natuurlijk bar en boos, maar door de lagere opbrengsten is er toch een beetje stemming ontstaan en daar hebben we allemaal profijt van."

"Momenteel zijn de prijzen stabiel. Bij de boer ligt de prijs op een niveau rond de 10/11 cent en ik verwacht ook geen spectaculaire dalingen of stijgingen", vervolgt Tjerk. "Eigenlijk heb je de laatste decennia in Nederland in vijf uienjaren altijd een topjaar, twee jaren waarin je de kost kunt verdienen als je op tijd durft te verkopen, een heel slecht jaar en een verrassing. We hebben nu het goede en slechte jaar gehad en de verrassing is ook geweest. Mijn advies zou dan ook zijn om alert te zijn en op tijd te verkopen." 

"De vraag is goed en divers. Was het in deze periode andere jaren de export louter op Afrika gericht, nu wordt er ook geladen voor Oost-Europa en Azië. Maar aanbod is er ook voldoende, dus we kunnen op dit niveau nog wel even door. De containertekorten in de markt zijn nog aan de orde van de dag en het vergt veel inspanningen om containers te krijgen, maar uiteindelijk is er nauwelijks handel die niet weggaat vanwege het tekort aan containers."

Voor meer informatie:
Konaxx Onions
Kadal 32
9079 KW Sint Jacobiparochie
+31 (0)518 49 12 55
info@konaxx.nl 
www.konaxx.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven