Evenement: Inzet robots in de akkerbouw

Hoe ziet de landbouw er in de toekomst uit? Kunnen robots onkruidbestrijding en bodembewerking economisch en ecologisch duurzamer maken?

De twee projecten Cross Innovation Lab Niederrhein en Agropole nodigen u uit voor een bezoek aan “Kartoffelhof Sieben” in Tönisvorst op donderdag 21 oktober. Daar maken we kennis met verschillende robots die ontwikkeld zijn in het Duits-Nederlandse grensgebied.

Er wordt gezorgd voor drankjes en een hete aardappelsoep. Kinderen zijn van harte welkom onder begeleiding van een volwassene. De presentaties worden in het Duits gehouden. 

Programma

Kartoffelhof Sieben 
Kartoffelhof Sieben is al lange jaren lid van Agrobusiness Niederrhein e.V. De focus van het bedrijf ligt op de teelt en vermarkting van hoogwaardige tafelaardappelen, die worden geteeld op circa 45 hectare. 

Agxeed 5.115T2 
Agxeed ontwikkelt een autonoom ecosysteem voor een breed scala aan toepassingen in de landbouw. De AgXeed 5.115T2 is een universeel inzetbare robot die snelle en ongecompliceerde toegang tot autonoom veldbeheer mogelijk maakt. 

FarmRobot 
Sinds eind 2019 werd de FarmRobot samen met de Landwirtschaftskammer van Noordrijn-Westfalen, experts uit de landbouw en medewerkers en studenten van de Hogeschool Rijn-Waal ontwikkeld. Het is een autonome elektrische mini-robot voor gerichte chemische onkruidbestrijding in de akkerbouw en groenteteelt. 

U kunt zich tot 19 oktober aanmelden voor het evenement. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven