Regionaal & exclusief bij Spar Tirol

Hoogseizoen voor Tiroler uien

Christoph Bliem runt samen met zijn vrouw Petra een landbouwbedrijf in Hall in Tirol. Naast eieren en aardappelen hebben de twee zich in Tiroler uien gespecialiseerd. Deze zijn nu bij Spar, EuroSpar en InterSpar in Tirol verkrijgbaar. Daarmee is Spar de exclusieve levensmiddelpartner van de familie Bliem, die als tweede pijler ook geselecteerde Tiroler horecabedrijven belevert, meldt het bedrijf. De samenwerking tussen Christoph Bliem en Spar bestaat al sinds zes jaar. In totaal is Spar in Tirol partner van 140 regionale telers en ze heeft 2.400 regionale producten in het assortiment.

Christoph Bliem teelt reeds sinds zes jaar verschillende uienrassen voor Spar. © SPAR

Op het erf van Christoph en Petra Bliem in Hall wonen 1.000 kippen, en op hun akkers in Hall en omgeving telen de twee aardappelen. Maar Christoph Bliem was al sinds jaren op zoek naar "een nieuw gewas dat hier goed bijpast", vertelt hij. En zo kwam hij bij uien: tegenwoordig oogst hij Tiroler uien op een areaal van tot wel zeven hectare.

Grootste deel van de oogst gaat exclusief naar Spar
Uien zijn smaakvol, niet weg te denken uit de Tiroler keuken en een vast onderdeel in vrijwel ieder hoofdgerecht. Het grootste deel van de oogst van de Tiroler uien gaat naar Spar: momenteel zijn de Tiroler uien van de familie Bliem bij Spar, EuroSpar en InterSpar verkrijgbaar, en wel in netten van één kilogram.

Rechts: © SPAR

Tiroler uien houden van stenige en warme grond
De teelt van de Tiroler uien was aanvankelijk ronduit een experiment te noemen. "We hebben veel geprobeerd", blikt Christoph terug naar het begin. "En we hebben gemerkt dat de Tiroler uien prachtig gedijen op stenige en warme grond." Oogsten doet de familie zelf, en ook bij de verpakking voor de levering aan Spar helpen vrouw Petra en de beide kinderen mee. "Spar is een eerlijke partner, omdat ook kleine bedrijven op ooghoogte benaderd worden", zegt Christoph.

"We kiezen altijd voor de duurzame weg. Zo ook bij partnerschappen; we bouwen relaties voor de lange termijn op met het oog op innovatieve landbouw", benadrukt Patricia Sepetavc, bedrijfsleider Spar Tirol en Salzburg. "Christoph Bliem met zijn Tiroler uien staat voor het succes van een dergelijk jarenlang partnerschap tussen Spar en de landbouw." Spar Tirol heeft 2.400 producten van 140 telers uit Tirol blijvend in het assortiment en de trend gaat naar nog meer regionale levensmiddelen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven