Aucxis automatiseert identificatie en telling van RTI’s met RFID voor Euro Pool System

Euro Pool System (EPS) poolt alle RTI’s (Returnable Transport Items) voor de AGF-veilingen in België en andere EU-landen. Hun dunne klapkratten worden niet volgens afmeting gesorteerd en aangeleverd op de pallets, wat de stocktelling en inventarisatie van de verschillende types die in hun depots binnenkomen bemoeilijkte. EPS zocht dan ook een oplossing om deze logistieke processen te automatiseren, en had daarenboven nood aan een standaard softwareplatform om uit te rollen in meerdere Europese depots.  Aucxis implementeerde een RFID-totaalpakket met hardware, middleware en standaardsoftware die inzetbaar is op alle depots. "Dankzij het RFID-systeem van Aucxis kennen we nu steeds de voorraad en area-locatie van de verschillende klapkratten, ook al worden ze niet gesorteerd per type aangevoerd. De flow van de pallets wordt gemonitord van inbound tot outbound naar de veilingen of naar andere depots", zegt Thierry Verschooten (op foto), Logistics Depot Coordinator bij Euro Pool System.

Logistieke flow 
Bij aankomst van de vuile kratten in de depots gaan ze door een automatische scantunnel met visieherkenning die leest hoeveel kratten van welk type er op de pallets staan. Daarna wordt er automatisch een RFID-label met alle nodige informatie over de kratten aangebracht op de pallets. Het gaat hier om 500.000 RFID-palletlabels/jaar.De pallets met ongewassen kratten worden nadien weggereden naar de opslaghallen, waar twee mobiele RFID-scanners  - Scan Buddy’s  - rondrijden om de voorraad correct in kaart te houden. 
De Scan Buddy’s werken op basis van mobiele UHF-technologie, en moeten een minimum aantal vooraf gedefinieerde detectiepunten per rijroute aandoen alvorens de inventaris geprint wordt. Op het moment dat een veiling een afroeporder plaatst, wordt het aantal gewenste pallets met vuile kratten naar de wasstraat gereden. 
Na het wassen wordt het RFID-label van de pallet opnieuw gescand door de RFID-reader met antennes zodat EPS weet hoeveel kratten er van welke types klaar staan voor uitlevering.  Deze stock wordt ook automatisch afgeboekt en met het ERP-systeem gecommuniceerd.Behalve de uitgifte van gewassen kratten aan de veilingen, worden ook de logistieke en elektronische bewegingen van zowel vuile als gewassen kratten tussen de Europese depots geregistreerd.

Resultaat:

  • Duurzame retourlogistiek dankzij daling aantal transporten
    Er komen per transport nu een pak meer vuile klapkratten binnen dan vroeger. Hoewel de klapkratten met verschillende afmetingen op één pallet in de opslaghallen staan, wordt de stock dankzij de Scan Buddy’s correct geïdentificeerd en gemeten.
  • Foutloze inventarisatie en lokalisatie dankzij diverse scanmomenten, zonder manuele tussenkomst van de logistieke medewerkers.
  • Tijdsbesparing omdat de pickers de gewenste kratten sneller terugvinden in de opslaghallen.Klik hier voor de volledige case study

Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 
9190 Stekene, België
+32 (0)3 790 17
info@aucxis.com
www.aucxis.com/rfid 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.