VK verruimt cabotageregels

Het Verenigd Koninkrijk heeft per 28 oktober 2021 een tijdelijke verruiming ingevoerd voor cabotageregels, die na wetswijzigingen vanaf vandaag van kracht gaan. De wijziging wordt doorgevoerd om de doorstroom van goederen te verbeteren en voor meer flexibiliteit in de leveringsketen. De extra cabotage geldt voor een periode van zes maanden tot 30 april 2022.

De uitbreiding van cabotageregels geldt onder de volgende voorwaarden:

  • binnen Groot-Brittannië (niet in Noord-Ierland)
  • voor een periode van 14 dagen, waarbij de eerste dag ingaat vanaf het moment van beladen binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk.
  • Er gelden geen beperkingen in die periode op het aantal cabotageritten.
  • De ritten zijn uit te voeren door vervoerders uit alle landen, ongeacht of ze zich in de EU bevinden, of vallen onder een ECMT- of bilaterale vergunningsregeling.

De uitbreiding tot cabotagerechten is niet beperkt tot bepaalde soorten vervoer. Ondanks dat de verlenging voor een periode van zes maanden is, bestaat de mogelijkheid dat deze eerder wordt ingetrokken, mocht de maatregel niet langer effectief blijken te zijn. Hierover zal dan tijdig worden bericht.

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.