Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Yin: "Goede vraag en weinig aanbod op gembermarkt"

Nieuw warehouse voor gemberimporteur B&C Lifestyle in Zoetermeer

Tholen - Inmiddels is B&C Lifestyle alweer tien jaar in Nederland gevestigd. Het bedrijf, strategisch partner van de Chinese Shenzhou Ginger Cellar Agriculture Group, startte met de import van Chinees textiel en melkpoeder, maar is de laatste jaren volop gericht op de import van gember en Aziatisch fruit. En dat gebeurt niet onverdienstelijk. Inmiddels heeft het bedrijf een nieuw state-of-the-art warehouse in gebruik genomen in Zoetermeer, dat hoofdzakelijk gericht is op het drogen en bewaren van gember en fruit.

Het nieuwe warehouse telt 4.000 m2 op een totale oppervlakte van 6.000 m2 land. "Voorheen werd onze gember extern gedroogd, maar met onze eigen opslag- en droogfaciliteiten kunnen we nog dichter op de kwaliteit zitten", vertelt sales manager Paul Yin. "Ons grote voordeel is dat we onze eigen teelt en pakstation in China hebben. Met onze eigen opslaglocatie hebben we nu de hele keten van teelt, tot verpakking, drogen, bewaren en export in eigen beheer."

"Naast de gemberfaciliteiten hebben we ook aparte koelruimtes voor fruit, zoals nashi-peren, pomelo's en waar we onze dienstverlening verder kunnen uitbreiden. Maar ons specialisme is echt gember, dat zal altijd ons belangrijkste product blijven", vervolgt Paul. De klantenkring van B&C Lifestyle bestaat hoofdzakelijk uit Europese groothandels.

"De gembermarkt is momenteel goed. De beschikbaarheid van gember is niet groot, dat geldt niet alleen voor de Chinese gember, maar ook die vanuit Peru en Braziliƫ. Prijzen vertonen een stijgende lijn. Ondanks de logistieke uitdagingen krijgen we wekelijks containers binnen. We gaan nu richting het einde van het Chinese seizoen, maar de kwaliteit is nog altijd goed."

Voor meer informatie:
Paul Yin / Rocky Liu 
B&C Lifestyle 
Aluminiumstraat 50
2718 RA Zoetermeer
+31 (0) 640 730 628 / +31 (0)655857150 
[email protected] / [email protected]  
www.bclifestyle.nl