Beëindiging TVL: in totaal 6,2 miljard toegekend

Nu de economie zich sterk herstelt, is de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) beëindigd. In 16 maanden tijd dienden ondernemers 351.000 aanvragen in. In totaal werd € 6,2 miljard aan TVL-steun toegekend. Ondernemers konden zo hun vaste bedrijfslasten blijven betalen.

Op 20 mei 2020 werd de TVL aangekondigd als onderdeel van het corona steun- en herstelpakket, in augustus 2021 werd het einde van de TVL per 1 oktober aangekondigd.

TVL aangevraagd in 5 periodes
Ondernemers konden steun aanvragen in 5 kwartalen in 2020 en 2021. Ook werd de TVL tijdens de looptijd verschillende malen uitgebreid. Van de € 6,2 miljard aan TVL-steun, ging het meeste naar de horeca en hotels (€ 1,8 miljard), de groot- en detailhandel (€ 1 miljard) en naar cultuur, sport en recreatie (€ 750 miljoen).              

Subsidie Vaste Lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN) opent binnenkort
Ondernemers met een omzetverlies van minimaal 50% in het 4e kwartaal van 2021 én die ook aan de overige voorwaarden voldoen, kunnen binnenkort de VLN-subsidie aanvragen voor hun vaste bedrijfslasten. Het kabinet trekt nog € 180 miljoen uit voor deze regeling. 

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.