Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blog Raymond Langeveld, Axians:

"Haal het maximale uit de AGF-productie en kwaliteit met Big Data"

"Met een ERP-systeem stem je de AGF supply chain voor jouw bedrijf goed op elkaar af. Door het automatiseren van werkprocessen kun je snel schakelen, wat van groot belang is in de branche. Maar heb je er ook al eens aan gedacht om een stap verder te gaan, door met algoritmen en voorspellingen de maximale productie en kwaliteit te behalen? Big data maakt het mogelijk", stelt Raymond Langeveld van Axians in deze blog.


Optimale supply chain met ERP-software
"De meeste AGF-bedrijven hebben tegenwoordig wel ERP-software om de bedrijfsprocessen efficiënt te laten verlopen. In een markt met lage marges en een snelle omlooptijd, is dat onmisbaar. De software zorgt voor een duidelijk overzicht op alle bedrijfsprocessen en stuurt het in goede banen. Wanneer iets niet loopt zoals verwacht, krijg je hier een melding van en kun je dit gemakkelijk oplossen."

Naast het in gebruik hebben van ERP-software, is het ook van belang dat je up-to-date software gebruikt. Met Software as a Service, heb je de zekerheid dat je iedere maand de laatste versie gebruikt. Daarnaast maakt software vanuit de Cloud het mogelijk om je ERP-software op te schalen wanneer je bedrijf uitbreidt, en af te schalen wanneer er bepaalde processen komen te vervallen. Wanneer dat allemaal loopt, is het binnen veel bedrijven tijd voor de volgende stap: Big Data. 

Big Data als extra schil om het maximale uit je bedrijf te halen
Met ERP-software zorg je ervoor dat de juiste levering gemakkelijk bij de juiste partij komt, en met Big Data stem je vraag en aanbod nóg beter op elkaar af. Big Data kan ook naar weersvoorspellingen kijken, en maakt voorspellingen op basis van historische gegevens. 

Op basis van weersvoorspellingen kan de software aangeven of de hoeveelheid of kwaliteit van een teelt wordt beïnvloed. En op basis van algoritmes (aangeleerd door historische gegevens) kan de software voorspellen van welke klanten, of in welke seizoenen je vaak een betere of minder goede kwaliteit van het product ontvangt. Zo weet je beter wanneer je het beste kunt bijkopen, om de vraag te kunnen matchen. 

Met Big Data kun je kijken naar allerlei variabelen die in een rekenmodel gaan, waar algoritmes uit ontstaan die helpen om de maximale productie en kwaliteit te behalen. Big Data is als een extra, flexibele schil boven op je ERP-pakket. Denk daarbij aan variabelen als: 
•  Weersomstandigheden 
•  Bestrijdingsmiddelen 
•  Bemesting  
•  Historische gegevens 

ICT with a human touch
"Om data in te kunnen zetten voor meer resultaat en omzet, is het gebruik van een ERP systeem onmisbaar. Als Axians zijn wij Gold Partner van Microsoft en leveren wij het ERP systeem Microsoft Dynamics Business Central. Dit systeem hebben wij uitgebreid met een Add-On voor de AGF-sector, genaamd I-Fresh. Daarbij ligt onze expertise ook op de extra schil: Big Data, waarmee we je bedrijf graag verder helpen", besluit Raymond.

Voor meer informatie:
Axians
+31 (0)88 988 90 00
[email protected] 
www.axians.nl/i-fresh/      

Publicatiedatum: