Oekraïne ziet uienprijzen nog steeds stijgen

Sinds het begin van het laatste decennium van oktober 2021 zijn de uienprijzen in Oekraïne geleidelijk gestegen. De opwaartse tendensen in dit segment werden de voorbije week duidelijker.

De Oekraïense uienprijzen lagen afgelopen vrijdag nog op
€ 0,12-0,25/kg en stegen halverwege deze week tot € 0,16-0,27/ kg. Dit betekent dat de uienprijzen voor het eerst dit seizoen de grens van € 0,32/kg overschreden.

"De huidige stijging van de Oekraïense uienprijzen is heel begrijpelijk. De telers hadden dit seizoen een lage uienopbrengst en door de verschuiving van de standaardoogsttijd moesten veel telers uien van gemiddelde kwaliteit in bewaring nemen. Het ontoereikende aanbod van lokale kwaliteitsuien vanaf het begin van de tweede helft van het lopende seizoen kan de belangrijkste reden zijn voor de aanhoudende prijsstijging in Oekraïne," zegt Aleksandr Chorev, hoofd van het project 'APK-Inform: groenten en fruit'.

"Wat de huidige opwaartse trends in dit segment betreft, is het waarschijnlijker dat Oekraïense telers er de voorkeur aan geven geen kwaliteitsuien uit de bewaring af te zetten, althans niet tot het einde van de eerste helft van het seizoen. Wij zijn van mening dat het te vroeg is om te spreken over onvoldoende aanbod op de markt en zelfs over een tekort aan uien in Oekraïne op dit moment."

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.