Tarieven NVWA stijgen per 1 januari 2022

Per 1 januari 2022 stijgen de tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met maximaal 2,4 %. Het gaat om tarieven die de NVWA in rekening brengt voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en -analyse bij bedrijven en personen die bedrijfsmatig activiteiten verrichten.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stellen de tarieven vast die de NVWA in rekening brengt. De tariefsverhoging van 2,4% is gebaseerd op gemiddelde prijsstijgingen bij de overheid. Deze staan beschreven in de Macro Economische Verkenning 2022 van het Centraal Planbureau.

Nieuw toegevoegde importtarieven aan tarievenlijst
Binnenkort wijzigen de NVWA-tarieven voor importkeuringen. De gezondheidscertificaten van importzendingen voldoen regelmatig niet aan de EU-eisen. Dit is met name toegenomen sinds de Brexit. De NVWA heeft hierdoor extra werk als zij importzendingen keurt.

De ministers van LNV en VWS hebben daarom besloten om de kosten van deze extra werkzaamheden in rekening te brengen bij de verantwoordelijk exploitant. Het gaat om de volgende werkzaamheden:

- Buiten werking stellen van de kennisgeving (deel I van het Gemeenschappelijk Gezondheidsdocument van Binnenkomst (hierna: GGB)): zonder documentencontrole: 67,52 euro
- Buiten werking stellen GGB mét documentencontrole: 135,04 euro
- Weigeren kopie-gezondheidscertificaat: 101,28 euro
- Vervangend gezondheidscertificaat: 101,28 euro

Bron: www.nvwa.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.