Tomra Food demonstreert aardappelsorteermachine op BP2021

Tomra Food, een fabrikant van op sensoren gebaseerde sorteermachines voor de voedingsindustrie, heeft aangekondigd dat het later deze maand machinedemonstraties zal houden op BP2021, het evenement voor de aardappelsector in het VK.

Bezoekers van de tweedaagse beurs die tweejaarlijks wordt gehouden, zullen kunnen zien hoe de Tomra 3A optische sorteerder vreemde materialen, aardkluiten, stenen en groene aardappelen verwijdert uit aardappelpartijen.

De beurs gaat door op 24 en 25 november in het Yorkshire Event Centre in Harrogate. Tomra is te vinden in Hal 2, stand 212.

Tomra 3A, een sorteermachine voor telers
De Tomra 3A wordt meestal geplaatst bij de ingang van een opslagloods voor aardappelen, waar de pas gerooide aardappelen worden ontdaan van de grove aardkluiten, gesorteerd en schoongemaakt. Deze machine is ontworpen om met een hoge capaciteit te werken, met een snelheid tot 100 ton per uur. Ze is ook compact genoeg om gemakkelijk van loods naar loods te worden verplaatst.

De Tomra 3A is uitgerust met camera's met een hoge resolutie en nabij-infrarood spectroscopie (NIRS). Deze inspectietechnologieën kunnen een onderscheid maken tussen organisch materiaal (het gewas) en anorganisch materiaal (vreemd materiaal), maar ook tussen groene aardappelen die niet vermarkt kunnen worden en goede aardappelen, zelfs als die bedekt zijn met aarde. De optische apparatuur heeft geen bewegende delen om onderhoudsvereisten tot een minimum te beperken en bevindt zich in een volledig afgesloten doos om regen, wind, stof en hitte te weerstaan.De Tomra 3A verwijdert 95% van de stenen, vuilkluiten en maïskolven, plus 85% van andere typische vreemde materialen. Dit betekent dat de klanten van aardappeltelers (meestal verpakkers en industriële verwerkers) erop kunnen vertrouwen dat ze partijen van hoge kwaliteit zullen ontvangen die weinig of geen ongewenste materialen of slechte aardappelen bevatten.

In een tijd waarin steeds meer telers moeite hebben om personeel te werven, vermindert het gebruik van een optische sorteerder de afhankelijkheid van handenarbeid. Zo kan het beschikbare personeel ook verder in de verwerkingslijn ingezet worden waar het meer kan doen om de productkwaliteit te verbeteren.

Bovendien vermindert de Tomra 3A de hoeveelheid onverkoopbare aardappelen die in de opslagloods terechtkomen aanzienlijk. Dit maakt een beter gebruik van kostbare opslagruimte mogelijk zodat er geen kosten worden gemaakt voor het koel houden van gewas dat geen waarde heeft. Het vermindert ook de risico's op aardappelrot en productverlies.

De Tomra 3A kan worden aangesloten op het cloudgebaseerde Tomra Insight-dataplatform, dat beschikbaar is als een abonnementsdienst. Door toegang te krijgen tot realtime gegevens van sorteermachines kunnen operatoren verbeteringen aanbrengen in de lijnefficiëntie, want toegang tot historische gegevens maakt het mogelijk om betere zakelijke beslissingen te nemen.

Voor meer informatie:
Tomra
www.tomra.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.