Bangladesh wil geavanceerde Nederlandse technologie gebruiken voor bewaring van uien

De minister van Landbouw van Bangladesh, Abdur Razzaque, verklaarde dat geavanceerde Nederlandse technologie zal worden gebruikt voor de bewaring van uien om hun houdbaarheid te verlengen. De minister maakte de opmerkingen tijdens een inspectie van Waterman Onions, een uienproductie-, verwerkings-, verpakkings- en exportbedrijf in Nederland.

Volgens Razzaque streeft de regering van Bangladesh ernaar zelfvoorzienend te worden op het gebied van uien. Tijdens zijn bezoek toonde de minister belangstelling voor de technologie uit Nederland om de variëteiten, de teelt en de bewaarperiode te verbeteren.

De minister riep op om de uienteelt in Bangladesh te gaan uitbreiden door middel van het opzetten van (buitenlandse) joint ventures. Hij zei dat Bangladesh een gunstig klimaat heeft voor investeringen en dat de regering van Bangladesh in dit verband de nodige bijstand zal verlenen.

Bron: unb.com.bd


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.