Ondernemer kan bezwaar maken tegen afwijzing TVL

Vraagt een ondernemer TVL aan en is hij het niet eens met onze afwijzing? Of bijvoorbeeld met de hoogte van de definitieve subsidie? Ondernemers kunnen tegen elk besluit bezwaar aantekenen.

Op dit moment is 14.849 keer bezwaar gemaakt tegen een beslissing over TVL. In het dashboard is te zien hoeveel bezwaren er per TVL-openstelling zijn ingediend. Ook is meteen te zien hoeveel we daarvan tot nu toe hebben afgehandeld. En hoeveel keer er een beroep is aangetekend.

Bezwaar gemaakt, en dan?
Ieder bezwaar wordt na toetsing in behandeling genomen door een jurist van RVO. Deze is verantwoordelijk voor de tijdige afhandeling van het bezwaar. Hij of zij houdt de bezwaarmaker ook op de hoogte van de status van de afhandeling. Er is altijd persoonlijk contact gedurende het bezwaarproces. Komt een ondernemer in de knel? Dan mag deze op elk moment contact opnemen.

Vertraging in afhandeling bezwaren
Sinds de start van de TVL zijn ieder kwartaal de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de TVL veranderd. Zo zijn starters en grote ondernemingen toegevoegd. En krijgen ondernemers steeds vaker te maken met de maximale staatssteungrens van 1,8 miljoen euro. Een zorgvuldig besluit nemen op een bezwaar kost tijd. Het beslissen op bezwaar duurt hierdoor langer dan in de eerdere kwartalen van de TVL.

We proberen de uitkomst van beslissingen op bezwaar meteen te verwerken in alle aanvragen van een ondernemer. We maken momenteel een inhaalslag in de afhandelingstijden van bezwaren.

Voor meer informatie:
www.rvo.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.