Filipijnse uientelers krijgen gekoeld pakhuis ter waarde van €342.000

Remelina Peros-Galam, burgemeester van Aritao, kondigt de bouw aan van een gekoelde opslagfaciliteit voor uien, knoflook en gember ter waarde van €342.000. De bouw wordt gefinancierd door een overheidsprogramma voor de ontwikkeling van hoogwaardige gewassen. Verwacht wordt dat het moderne pakhuis de uientelers in de stad Aritao zal helpen en meer winst zal opleveren.

Peros-Galam prees het initiatief en dankte de regering, omdat het project duurzame voordelen zal opleveren voor de landbouwers in de gemeente. "Het nieuwe pakhuis zal onze boeren in staat stellen de kwaliteit van onze uien-, gember- en knoflookproducten op te slaan en te bewaren, zodat zij deze te zijner tijd tegen hogere prijzen kunnen verkopen en zo meer winst voor hun gezin kunnen maken," zei Peros-Galam.

Zij verzekerde de volledige steun van haar administratie aan de programma's ten voordele van de landbouwers in de gemeente, die bekend staat als de uienhoofdstad van de provincie.

Bron: pia.gov.ph


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.