Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede kamer wil onderzoek naar fiscale knelpunten bedrijfsbeëindiging

Het kabinet moet voor 1 april 2022 de fiscale knelpunten bij bedrijfsbeëindiging in kaart brengen en hierover de Tweede Kamer informeren. Een motie van de SGP en CDA hierover is deze week met brede steun aangenomen. LTO Nederland en de VLB steunen de opdracht van de Kamer om de fiscale knelpunten en de verbetermogelijkheden in beeld te brengen. 

Bedrijfsbeëindiging of gedeeltelijke staking, om welke reden dan ook, is een ingrijpend beslissing die in de praktijk gepaard gaat met veel vragen. In vrijwel alle gevallen heeft dit grote fiscale en financiële consequenties voor agrarisch ondernemers. Fiscale knelpunten bij bedrijfsbeëindiging c.q. gedeeltelijke staking en omschakeling van bedrijfsactiviteiten belemmeren de transitie. Zo kan bijvoorbeeld bij een gedeeltelijke staking geen gebruik worden gemaakt van de herinvesteringsreserve bij investeringen in nieuwe bedrijfsactiviteiten. Ook de sloop van vrijkomende agrarische bedrijfsgebouwen roept een scala aan fiscale vragen op.

LTO Nederland en de VLB vinden het belangrijk dat de fiscale knelpunten en oplossingen bij bedrijfsbeëindiging of gedeeltelijke staking niet alleen worden onderzocht, maar ook worden aangepakt.


Bron: www.lto.nl 

Publicatiedatum: