Pakistan gaat uien exporteren naar China

China en Pakistan hebben dinsdag het Protocol inzake inspectie- en quarantainevereisten voor de export van uien van Pakistan naar China ondertekend. Dankzij de overeenkomst zullen Pakistaanse uienproducenten toegang krijgen tot de Chinese markt.

De Chinese ambassadeur Nong Rong en de Pakistaanse federale minister van Voedsel Syed Fakhar Imam ondertekenden de overeenkomst tijdens een ceremonie in Islamabad: "Vandaag hebben we het protocol met betrekking tot uien officieel ondertekend en we zijn daarnaast bereid om de Pakistaanse exporteurs te helpen bij de inspectie en quarantaine van pepers, aardappelen en andere land- en tuinbouwproducten, zodat zij toegang kunnen krijgen tot de Chinese markten."

Syed Fakhar Iman zei dat hulp en begeleiding aan de plaatselijke telers kan worden verleend door het ministerie van Voedselzekerheid, en voegde eraan toe: "De Chinese ambassade hier verleent ook bijstand om de uienexport te helpen."

In de afgelopen jaren is de handel in land- en tuinbouwproducten tussen China en Pakistan snel gegroeid en ondanks de Covid-19- pandemie in 2020 is het volume van de bilaterale handel in land- en tuinbouwproducten op een hoog niveau gebleven met een bedrag van 717 miljoen dollar (bijna 640 mln euro).

Bron: pakistantoday.com.pk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.